Coreea de Nord s-a inspirat de la Apple pentru noul Red Star Linux

, 22 Dec, 13:53

Se știe de ceva timp că nord-coreenii folosesc un sistem de operare propriu, sub numele de Red Star Linux. Acesta a ajuns la o nouă versiune și s-ar părea că designul e ”inspirat” de cel al Mac OS X. 

macbook

Dacă primele versiuni ale Red Star Linux aduceau aminte de Windows 7 sau Windows XP, s-ar părea că regimul a optat să copieze aspectul produselor Apple cu noua versiune.

Red Star Linux este încercarea liderilor nord-coreeni de a ține sub control conținutul pe care îl pot accesa locuitorii acestei țări. Și, cum Linux este cel mai flexibil sistem de operare care poate fi instalat, rulat și modificat gratuit, nu ar trebui să ne mire că nord-coreenii l-au folosit ca bază. Red Star este, astfel, o versiune ”îmbunătățită” a distribuție Red Hat.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Red Star Linux 3.0/”/]

Sistemul de operare este acum la versiunea 3.0 și a fost lansat, se presupune, la începutul anului trecut. Liderii din Phenian au copiat absolut tot de la Mac OS X, de la bara de meniu, până la butoane și iconițele aplicațiilor

Cel mai interesant este cum au evoluat gusturile nord-coreenilor în câțiva ani. Vedeți imaginea cu Red Star Linux 2.0 mai jos.

redstar-2.0-600x450

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail