06 feb. 2014 | 07:20

ConnectED, o inițiativă pentru echiparea școlilor în SUA – acolo se poate

ACTUALITATE
ConnectED, o inițiativă pentru echiparea școlilor în SUA - acolo se poate

Guvernul Statelor Unite a lansat de curând o inițiativă, ConnectED, prin care se dorește echiparea școlilor din Statele Unite cu echipamente de calcul pentru accesul la internet.

ConnectED

O serie de companii cu un renume puternic în industrie au decis că trebuie să se alăture acestei inițiative, Apple fiind doar unul dintre numele importante de pe această listă. Apple va dona chivalentul a 100 milioane de dolari în tablete iPad și laptopuri MacBook și software pentru școlile neprivilegiate. Autodesk și O’Reilly Media vor oferi conținut software gratuit, iar Microsoft va avea discount-uri foarte mari pentru pachete de sisteme de operare și soluții Office, pentru a coborî prețul computerelor ce vor fi achiziționate pentru școli. Operatorii GSM vor întinde de asemenea o mână de ajutor acestui proiect, AT&T și Sprint Mobile vor oferi internet wireless și broadband pentru mai mulți ani, iar Verizon va oferi acces gratuit la internet și servicii de voce pentru mai multe școli, precum și 100 de milioane de dolari, în bani, pentru nevoile altor școli.

Există multe probleme de rezolvat atât în școlile din Statele Unite, cât și din întreaga lume. Nici nu mai aduc în discuție instituțiile de învățământ de la noi din țară. Totuși, poate cineva citește aceste rânduri și vede că se poate și este și în măsura de a face ceva în această privință. Sunt curios totuși dacă aceste sume vehiculate de companiile care donează nu sunt totuși prea mici pentru acest proiect. Totuși vorbim de o populație mult mai mare decât cea a țării noastre.