Cum ar putea arăta Samsung Galaxy S6. Comparație între S4 și S5

Cum ar putea arăta Samsung Galaxy S6. Comparație între S4 și S5

Au început deja să apară zvonuri legate de Samsung Galaxy S6 așa că am făcut un exercițiu de imaginație pentru a încerca să ghicim cum ar putea arăta viitorul vârf de gamă al Samsung. Am făcut o comparație între S4 și S5 pentru a vedea ce ar putea schimba sau îmbunătăți sud-coreenii.

comparatie s4 cu s5

Sud-coreenii de la Samsung au lansat, în urmă cu puțin timp, două noi smartphone-uri de vârf. Este vorba despre Samsung Galaxy Note 4 și Samsung Galaxy Note Edge. Totuși, publicul este avid după informații și ochii au căzut pe Samsung Galaxy S6, un smartphone despre care Samsung nu a spus încă nimic, dar despre care zvonurile au început să curgă.

Pentru a încerca să vă oferim o privire cât mai precisă asupra viitorului smartphone sud-coreean, vom analiza informațiile neoficiale, dar vom face și o comparație între S4 și S5, predecesorii acestuia, pentru a vedea exact ce și cum ar putea fi îmbunătățit.

Puteți cumpăra Samsung Galaxy S4 aici, iar Samsung Galaxy S5 îl găsiți aici, ambele la prețuri reduse.

comparatie s4 cu s5

Comparație între S4 și S5 – Design

Vom începe de la exterior. Diferențele între cele două smartphone-uri din punct de vedere al designului și construcției nu sunt foarte mari. Cu toate că S5 are marginile puțin mai pătrățoase decât S4, filosofia de design a Samsung a rămas, în mare parte, aceeași. Ambele telefoane au corpuri din policarbonat, lucru care i-a deranjat pe mulți dintre utilizatori. La S5, cei de la Samsung au optat pentru o textură mai ciudată, care a atras critici.

Totuși, potrivit ultimelor zvonuri, sud-coreenii sunt pregătiți să facă o schimbare majoră în ceea ce privește designul. Primul pas a fost lansarea telefonului Galaxy Alpha, care s-a bucurat de un succes foarte mare, urmată de lansarea modelelor A5 și A7. Aceste trei smartphone-uri beneficiază de cadre (Alpha) sau carcase metalice (A5 și A7). Se zvonește că Samsung Galaxy S6 va fi primul vârf de gamă Samsung care va beneficia de o carcasă integral metalică și de un design cu totul nou. Rămâne de văzut dacă S6 va fi rezistent la apă, la fel ca S5, sau dacă designul metalic îl va trimite înapoi în vremea S4.

comparatie s4 cu s5

Comparație între S4 și S5 – Ecran

Ecranul este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de alegerea unui smartphone nou. Sud-coreenii sunt conștienți de acest lucru, iar telefoanele de vârf ale Samsung au primit numeroase laude în această privință. Totuși, efectuând o comparație între S4 și S5 observăm că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult de la o generație la alta.

Samsung Galaxy S4 are un ecran de 5 inch, cu rezoluție full HD, iar S5 a primit 0,1 inch în plus, dar nicio creștere a rezoluție. Acest lucru este logic, dacă stăm și ne gândim că tehnologia QHD (Quad HD, adică 2560×1440) a apărut la câteva luni după lansarea smartphone-ului.

Samsung Galaxy S6 ar putea beneficia, însă, de această rezoluție mai crescută. Un zvon de zilele trecute vorbea chiar de un panou 4K de la Samsung, dar acesta ar urma să aibă o diagonală de 6 inch. Cel mai probabil acesta va ajunge pe următorul model de Galaxy Note, dar este clar că Samsung Galaxy S6 va avea un display cu rezoluție QHD, cel mai probabil, cu o diagonală de 5,2 sau 5,3 inch.

comparatie s4 cu s5

Comparație între S4 și S5 – Camere foto

Cei de la Samsung s-au mândrit mereu cu camerele foto folosite pe telefoanele lor. În cadrul evenimentelor de prezentare, este alocat o mulțime de timp numeroaselor funcții și tehnologii de care dispun senzorii instalați pe telefon. Diferențele dintre S4 și S5 în acest caz sunt destul de mari. Vorbim despre o cameră de 13MP pe S4 și una de 16MP pe S5. Cea de pe S5 poate face și fotografii HDR instant și poate filma în 4K. Camerele frontale ale celor două smartphone-uri sunt asemănătoare, de 2, respectiv 2,1MP.

Samsung Galaxy S6 ar putea debuta cu o cameră principală de 20 sau 21MP, cu stabilizare optică a imaginii – tehnologie găsită și Samsung Galaxy Note 4 – filmare 4K și numeroase noi moduri de fotografiere. Dacă, într-adevăr, Galaxy S6 va fi rezistent la apă, nu e absurd ca sud-coreenii să includă și un buton special pentru fotografiere, pentru selfie-uri subacvatice. Apropo de selfie-uri, camera frontală ar putea ajunge la 5MP, pentru a-i împăca pe împătimiții acestei ”arte”.

Comparație între S4 și S5 – Senzori

Samsung Galaxy S5 a fost, anul trecut, primul smartphone din gama Samsung care a venit cu senzor de amprentă. Pe lângă acesta, pe spatele telefonului există și un senzor de puls, cu care utilizatorii își pot monitoriza ritmul cardiac. Galaxy S4 nu a beneficiat de acești senzori, și nici de cei pentru măsurarea pașilor.

Toți senzorii de pe S5 vor ajunge, cel mai probabil și pe Samsung Galaxy S6, dar vor fi îmbunătățiți pentru ca smartphone-ul să fie un partener și mai bun la sală sau pe traseul de alergat.

comparatie s4 cu s5

Comparație între S4 și S5 – Performanță

Când vine vorba de componentele interne, Samsung a deprins un obicei de a lansa două versiuni diferite ale vârfurilor de gamă. Mai exact, există un model cu procesor Snapdragon și unul cu procesor Exynos, propriu Samsung. Cel Snapdragon are patru nuclee, iar cel Exynos este de tip octa-core. Atât S4 cât și S5 au beneficiat de acest tratament. În România, până acum, au ajuns versiunile cu procesor quad-core, care oferă o performanță aproape la fel de bună ca și cele octa-core, dar care sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic.

Astfel, Samsung Galaxy S4 a putut fi cumpărat în România cu versiunea cu procesor Snapdragon 600, tactat la 1,9 Ghz. S5 a ajuns în versiunea cu Snapdragon 801, de 2,5 Ghz. Memoria RAM la ambele telefoane este de 2GB.

Samsung Galaxy S6 va folosi, cel mai probabil, un procesor Snapdragon 810, pe arhitectură de 64 de biți, care ar putea oferi performanțe mult mai ridicate decât generația actuală de SoC-uri. Și memoria RAM ar putea primi un upgrade și s-ar putea să vedem un Galaxy S6 cu 3 sau chiar 4GB RAM.

Comparație între S4 și S5 – Baterie

Bateria este unul dintre aspectele foarte importante în cazul unui smartphone. Samsung Galaxy S4 este dotat cu un acumulator de 2.600 mAh, iar S5 a primit o îmbunătățire, având o baterie de 2.800 mAh. Ce-i drept, autonomia S5 s-a dovedit a fi mai mare decât cea S4, și cele câteva grame în plus s-au dovedit cu folos.

Pentru Samsung Galaxy S6, sud-coreenii ar putea opta să includă o baterie cu aceeași capacitate – adică 2.800 mAh – dar care să fie mult mai bine optimizată. Dacă zvonurile privind designul metalic se adeveresc, compania nu își va permite să adauge un acumulator mai mare, pentru că un astfel de dispozitiv s-ar putea dovedi mai greu decât ar prefera majoritatea persoanelor.

comparatie s4 cu s5

Comparație între S4 și S5 – Lansare și preț

Samsung Galaxy S4 și Galaxy S5 au fost lansate în aceeași perioadă, la începutul anilor 2013, respectiv 2014. S-ar putea să vedem, astfel, un Samsung Galaxy S6 lansat la începutul lunii martie a anului 2015. Prețul acestuia s-ar putea să rămână același cu cel pe care l-a avut S5, sau S4, în momentul lansării, adică în jur de 800 de dolari.

Cam atât se poate specula, deocamdată, pe tema Samsung Galaxy S6. Credeți că viitorul vârf de gamă al Samsung va fi un telefon mai reușit? Credeți că va avea alte specificații tehnice decât cele ”ghicite” mai sus? Lăsați-ne părerea voastră într-un comentariu.

Citește și: