19 mart. 2014 | 16:50

Cloak, aplicația anti-socială cu care eviți ”prietenii” din online

ACTUALITATE
Cloak, aplicația anti-socială cu care eviți ”prietenii” din online

O nouă aplicație ce poartă numele sugestiv „Cloak” tinde să fie etichetată ca rețeaua de social media pentru cei… anti-sociali.

Cloak Anti-Social

În timp ce majoritatea rețelelor sociale se axează pe crearea unui număr cât mai mare de interacțiuni între utilizatori, Cloak folosește datele despre localizare pentru îi ține pe aceștia deoparte. Opțiunea este a utilizatorului, desigur.

Aplicația folosește localizarea dispozitivului pe care este instalată și informațiile din celelalte rețele sociale pe care le folosești, pentru a evita anume persoane de care nu îți place și cu care nu dorești să ai de a face în viața reală. E un fel de atenționare să treci pe trotuarul celălalt atunci când ajungi în raza unui ”inamic”.

Prin conectarea aplicației la Foursquare și Instagram, de exemplu, aplicația afișează o hartă cu localizarea ta și a prietenilor tăi, cei care au făcut check-in în ultima perioadă de timp. Dacă observați pe cineva pe care doriți să îl evitați selectați opțiunea flag și aplicația vă va notifica atunci când persoana respectivă se află în apropiere. Jumătate de kilometru este raza inițială, însă aceasta poate fi modificată până la 3 kilometri.

Momentan, aplicația funcționează doar cu Foursquare și Instagram, așadar e utilă doar pentru cele două rețele de socializare. Dezvoltatorii spun că lucrează la adăugarea și altor rețele sociale, însă cel mai probabil Twitter nu va fi printre ele, pe motiv că utilizatorii au dezactivat-o și chiar dacă o au activă este foarte vagă.

Aplicația Cloak este proiectul lui Brian Moore, programator, și a lui Chris Baker, fostul director creativ de la BuzzFeed. Momentan, este disponibilă doar pentru utilizatorii Apple.