Cipul care imită creierul uman a fost dezvăluit

Cipul care imită creierul uman a fost dezvăluit

Cipurile care imită creierul uman au fost și vor fi în continuare un scop important al cercetătorilor din întreaga lume.

Creierul Uman

Se pare însă că acest scop a fost deja atins, iar prima versiune comercială a unui cip care imită creierul uman, va fi disponibil în cursul acestui an. Cercetătorii spun că acest cip va permite computerelor să imite creierul uman, și cu ajutorul acestui dispozitiv , acestea vor putea să învețe din propriile lor greșeli. Acest nou cip va putea imita sinapsele biologice și se va putea conecta cu ajutorul firelor la corpul uman. Noile computere vor avea astfel posibilitatea de a combate problemele și erorile apărute, în mod activ. Probabil acel BSOD (Bluee Screen Of Death) de la Windows va rămâne doar o amintire neplăcută.

Larry Smar, unul dintre pasionații din multele centre de cercetare devotate invenției și producției acesto tipuri de circuite a declarat următoarele: ”Ne îndepărtăm foarte mult de la sistemele computaționale clasice, la alte produse care au caracteristici mai apropiate de cele biologice.”

Curios este faptul că nimeni nu a specificat o locație unde sunt produse aceste cipuri și totul reprezintă un mare secret în acest sens. Presupun că și presa din alte țări este la fel de limitată din punct de vedere personal, în această perioadă. Mulțumim Fudzilla.com pentru această informație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: