Cipul care imită creierul uman a fost dezvăluit

, 02 Ian, 13:53

Cipurile care imită creierul uman au fost și vor fi în continuare un scop important al cercetătorilor din întreaga lume.

Creierul Uman

Se pare însă că acest scop a fost deja atins, iar prima versiune comercială a unui cip care imită creierul uman, va fi disponibil în cursul acestui an. Cercetătorii spun că acest cip va permite computerelor să imite creierul uman, și cu ajutorul acestui dispozitiv , acestea vor putea să învețe din propriile lor greșeli. Acest nou cip va putea imita sinapsele biologice și se va putea conecta cu ajutorul firelor la corpul uman. Noile computere vor avea astfel posibilitatea de a combate problemele și erorile apărute, în mod activ. Probabil acel BSOD (Bluee Screen Of Death) de la Windows va rămâne doar o amintire neplăcută.

Larry Smar, unul dintre pasionații din multele centre de cercetare devotate invenției și producției acesto tipuri de circuite a declarat următoarele: ”Ne îndepărtăm foarte mult de la sistemele computaționale clasice, la alte produse care au caracteristici mai apropiate de cele biologice.”

Curios este faptul că nimeni nu a specificat o locație unde sunt produse aceste cipuri și totul reprezintă un mare secret în acest sens. Presupun că și presa din alte țări este la fel de limitată din punct de vedere personal, în această perioadă. Mulțumim Fudzilla.com pentru această informație.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Cuvantul locatie nu are in limba romana sensul de loc, amplasament, ci pe acela de chirie. Modul gresit in care este folosit acest cuvant se datoreaza contaminarilor din limba engleza(location). Un alt exemplu de contaminare ar fi cuvantul inspirational care in limba romana nu exista, desi il auzim din ce in ce mai des.

Radu Neagu

Îți multumesc sincer pentru atitudinea cu care mi-ai atras atenția asupra cuvântului locație. Voi fi mai atent pe viitor în folosirea acestuia. 🙂

Daca o sa imite creierul uman atunci filmul Teminator va deveni realitate dintr-o eroare de soft,programare,etc ,poate chiar si intentionat.Si vina va fi tot a cercetatorilor americani ca si actualele nenorociri din lumea intreaga…..si cum se zice :-Om trai vom vedea (asta daca mai apucam )!

Si cand aceste cipuri vor detecta „erorile” comportamentului si corpului uman, sigur vor incerca sa le corecteze prin orice mijloace :))

Radu Neagu

Și așa vor apărea soluțiile logice pentru sentimente 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail