Cinci site-uri de unde poți descărca muzică gratuit pentru videoclipurile tale

Cinci site-uri de unde poți descărca muzică gratuit pentru videoclipurile tale

Pentru creatorii de videoclipuri și colaje e dificilă găsirea de muzică legală. YouTube taie în carne vie în ceea ce privește conținutul deținut de alții, așa că trebuie să apelăm la variante alternative. În articolul următor vă oferim cinci site-uri de unde putem face rost de muzică în mod gratuit pentru a o folosi în videoclipuri.

Free Music Archive

E o librărie foarte mare de muzică de diverse tipuri pe Free Music Archive. Peste 63.000 de piese erau ultima oară aici, în format mp3. Nu toate au drepturi de monetizare pe YouTube, dar le puteți folosi. Noi am folosit de aici și am primit notificări despre faptul că nu e conținutul nostru și nu am putut monetiza un video pe YouTube.

Există 15 genuri muzicale pe care le putem alege, de la Pop, Instrumental, Experimental, Folk, Country sau Jazz. Nu există un player dedicat și melodiile se încarcă uneori greu, așa că trebuie să aveți răbdare. Puteți downloada de aici fără nicio problemă.

Free Music Archive este disponbil și ca aplicație mobilă pe iOS și pe Android. 

Jamendo

A fost fondat în 2005 și are sediul în Luxemburg. Muzica este sub licență Creative Commons și cuprinde 410.000 de melodii din 150 de țări. Artiștii care pun muzica aici primesc beneficii de pe urma publicității încasate de site.

[readmore]

Avem o secțiune de Discover unde putem filtra conținutul după popularitate, download-uri, play-uri și noutate. Ne autentificăm prin Facebook, dar dezavantajul site-ului e că nu are muzica împărțită pe categorii, așa că vom fi nevoiți să descoperim piesă după piesă, până la cea favorită.

Freeplay Music

Are 15.000 de piese disponibile pe care le putem căuta după categorii și compozitori. Avantajul este că are împărțite genurile muzicale foarte bine, dar cantitatea de muzică nu este foarte mare.

O opțiune interesantă e Video Tool. Urcăm videoclipul pe care trebuie să-l punem pe YouTube, alegem piesa, iar la final ni se dă și varianta finală. Evident, puteți face asta în orice editor video.

Noisetrade

Mii de albume de la artiști sunt disponibile aici, organizate în playlist-uri pe genuri muzicale. Avem inclusiv AudioBook-uri, dar pe acelea nu vă recomandăm să le folosiți.

E o unealtă mai mult pentru a descoperi muzică indie, decât să punem sunet pe spatele unui videoclip de-al nostru.

Soundcloud

Putem descărca de pe Soundcloud sau chiar cumpăra. Uploaderul stabilește asta, iar diferențele sunt bine clarificate. Ne bucură acest lucru, pentru a nu ne trezi cu muzică fără drepturi pe YouTube. Explorați, explorați, explorați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: