China speră să înlocuiască complet Windows și Android cu China OS

China speră să înlocuiască complet Windows și Android cu China OS

Conducătorii chinezi speră să scape de dependența de software american, pregătind lansarea unui sistem de operare special, numit China OS.

laptop china

Piața de electronice din China arată, în mare parte, ca cea globală. Windos este ”rege” pe PC-uri și Android-ul domină smartphone-urile. S-ar părea că situația nu este deloc pe placul oficialilor chinezi.

Potrivit Reuters, un membru al echipei de dezvoltare al COS – China OS Project – a declarat, duminică, pentru agenția de știri Xinhua, că sistemul de operare pe bază de Linux va fi lansat în luna octombrie. Inițial, acesta va fi disponibil numai pentru PC-uri, urmând să capete versiuni și pentru smartphone-uri și tablete.

Crearea unui mediu care ne permite să concurăm cu Google, Apple și Microsoft: aceasta este cheia succesului”, a declarat Ni Guangnan, de la Academia Chineză de Inginerie.

China OS nu va reuși să înlocuiască instant Windows și Android. Guangnan speră ca COS să domine PC-urile în doi ani, iar smartphone-urile cu Android să fie înlocuite în cinci ani. Inginerul este foarte optimist, având în vedere că programul nu are suficiente fonduri la dispoziție și sunt implicați ”prea mulți dezvoltatori care merg în direcții diferite”.

Guvernul chinez a avut o serie de probleme cu Microsoft în ultima vreme. În luna mai, sistemul Windows 8 a fost interzis pe computerele guvernamentale, din cauza temerilor de spionaj.

Etichete: