CES 2014 – Sony A5000 mirrorless, viitorul camerelor NEX

CES 2014 - Sony A5000 mirrorless, viitorul camerelor NEX

După câțiva ani în care Sony a promovat destul de intens brand-ul NEX pentru camerele foto mirrorless, acum pune la înaintare brandul Alfa pentru acest segment.

Sony A5000 mirrorless design si contructie

În cadrul CES 2014, Sony a prezentat cea mai nouă cameră foto mirrorless a lor, A5000. Acesteia îi lipsește denumirea de NEX, dovadă că producătorul s-a decis să renunțe la brandul respectiv, incluzând și mirrorless-urile în gama SLR-urilor. Probabil așa consideră producătorul că segmentul de mirrorless-uri s-a maturizat. Montura obiectivului nu s-a schimbat, rămâne tot Mount E, însă Sony A5000 vine cu o serie de caracteristici noi pentru acest segment. În primul rând avem unsenzor de 20 Megapixeli APS-C, un ecran ce se înclină, Wi-Fi și conectivitate NFC. Body-ul acesteia este tot de dimensiuni reduse iar Sony declară că este de altfel cea mai ușoară cameră foto din lume cu obiective interschimbabile.

Nu a fost anunțat un preț și o dată la care va fi dispomnibilă, însă se spune că va fi vândută în cel puțin două variante de culoare, albă și neagră, și, probabil ulterior și pe argintiu și roșu.

Sony A5000 panou setari

Aparat foto Sony A5000

Sony A5000 mirrorless setari

Citește și:
Etichete: