CES 2014 – Samsung prezintă TV-ul 5K de 105 inci

CES 2014 – Samsung prezintă TV-ul 5K de 105 inci

Un alt produs deosebit de interesant prezentat la CES 2014 este televizorul celor de la Samsung, de 105 inci, cu o rezoluție puțin atipică, și anume 5K.

Samsung 4K 105 inci

Nu este singurul, și LG a prezentat unul similar, cu aspect de 21:9 și rezoluție de 5120×2160 pixeli. La această dimensiune curbura acestuia este evidentă, fiind accentuată și de aspectul ultra wide al acestuia. Ce este probabil surprinzător la acest design, este faptul că Samsung a folosit un singur panou din lemn pentru spatele acestui model. Arată cu adevărat impresionant. Un alt aspect al televizoarelor curbate este acela că oferă senzația de 3D, diferența dintre planul central și cel secundar fiind mai vizibilă. Există de asemenea și o serie de tehnologii care ajută la cearea acestui efect de 3D fără ochelari, una dintre ele fiind ”auto depth enhancer” și vine tot de la Samsung. Aceasta detectează elementele din prim plan și modifică contrastul în mod dinamic, diferit pentru cele două planuri.

Imaginea obținută este puțin mai agresivă, impresionantă la prima vedere, însă pentru cei care caută o reproducere cât mai exactă a culorilor nu reprezintă tocmai un avantaj. Această tehnologie nu este disponibilă decât pe variantele de televizoare curbate, iar asta pare să fie o decizie de marketing pentru a crește interesul consumatorilor către televizoarele curbate. Pe lângă modelul de 105 inci, Samsung va aduce din aceeași serie și variante cu diagonala de 55, 65 și 78 inci, toate cu rezoluție UHD. Prețurile și disponibilitatea nu se cunosc la acest moment.

105Curved-UHD_Back

105'Curved UHD_front

Curved-UHDU9000_StandProdusele din această gamă, lansate de Samsung la CES poartă următoarele denumiri și caracteristici.

Samsung UHD 105 inci – Aspect 21:9, rezoluție 5K

Samsung U9000 – Televizoare UHD curbate, cu diagonale de 55, 65 și 78 inci

Samsung Series 9 – Cel mai mare model are o diagonală de 110 inci, este în format 16:9 și are rezoluție UHD. Al doilea model are 85 de inci și aceleași caracteristicit.

Samsung Series U8500 – Aceste modele prezintă o rezoluție UHD, și vine în diagonale de 50, 55, 60, 65 și 75 inci. Televizoarele sunt plate.

Dacă vă faceți griji justificate legate de conținutul la rezoluție mare, aflăm că producătorul lucrează la colaborări cu Netflix, Amazon, M-Go precum și cu furnizorii de cablu, Comcast și cu cel de satelit DirecTV. Dezavantajul este că vorbim de servicii la rezoluție înaltă, însă care nu vor fi disponibile momentan decât pe teritoriul Statelor Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI