CES 2014 – Samsung lansează televizoare UHD care ”se curbează”

CES 2014 - Samsung lansează televizoare UHD care ”se curbează”

Prezentarea lui Samsung din cadrul fiecărui eveniment este întotdeauna una interesant de urmărit și vine cu o serie de noutăți foarte captivante.

CES 2014 TV Samsung UHD Curbat

Nici CES-ul din acest an nu face excepție și Samsung regândește puțin elementul care a atras atenția publicului în ultimele luni ale anului 2013. Este vorba despre televizoare UHD curbate. În teorie, acestea sunt mai practice pentru vizionarea de conținut multimedia, mai ales când vorbim de diagonale de 105 inci, aproximativ 266 centimetri.

Pe lângă modelele drepte și curbate pe care le-au anunțat producătorii, Samsung a mers ceva mai departe și, în pofida faptului că nu este cel mai subțire dintre televizoare, nu că asta ar conta extrem de mult la diagonala sa, care nu îi permite agățarea pe un perete, a venit cu un model care se curbează la apăsarea unui buton. Asta doar așa, pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a curba ecranul atunci când consideră necesar.

Conceptul acestor televizoare UHD poartă numele de Bendable TV. Diagonala este de 85 inci, 215 centimetri.

Samsung Bendable TV

Momentan, este în stadiu de proiect, TV-ul nu este un produs final și nu se știe ce planuri are Samsung pentru acesta, este însă un produs foarte interesant din toate punctele de vedere.

Televizoarele curbate sunt o găselniță care momentan e văzută ca un feature de marketing, și nu ca o utilitate deosebită, pe de altă parte rezoluția 4K, UHD, este probabil cel mai important feature al acestor produse, mai important chiar și decât hype-ul 3D-ului de acum 3 ani, rezoluția fiind practic factorul ce definește în primul rând calitatea imaginii.

Citește și: