CES 2014: Asus și lenovo au anunțat monitoare 4K accesibile

CES 2014: Asus și lenovo au anunțat monitoare 4K accesibile

Tehnologia 4K, sau UHD cum îi spun producătorii în termeni de marketing, reprezintă în acest an hype-ul de la CES 2014.

4K_UltraHD_Ready

Asus și Lenovo au venit așadar cu o serie de produse destinate biroului sau entertainment-ului, cu prețuri destul de rezonabile. În ultima vreme, am văzut imagini și specificații referitoare la cele mai noi monitoare 4K. Toate însă erau destinate unui segment profesionist, și aveau prețuri ce porneau de la 2000 euro. Era necesară desigur și o categorie de produse ceva mai ieftine și mai accesibile publicului larg.

Asus a avut o variantă de monitor 4K pe care a promovat-o în ultimele luni, prețul acestuia era de aproximativ 3000 dolari în Statele Unite. PB287Q împrumută o mare parte din caracteristicile frățiorului mai mare, însă este realizat cu un panou ceva mai ieftin. Are însă o conectică bună, ce include DisplayPort 1.2 și un conector HDMI capabil de decodarea semnalului MHL, precum și rezoluția de 3840×2160. Prețul este de 799 dolari, un preț ce îl face automat un produs extrem de atractiv. Diagonala monitorului este de 28 inci.

asus-pb287q

Ca Asus, lenovo vine și el cu un model pentru monitoare 4K asemănător ca preț. ThinkVision Pro2840m, are un ecran de 28 inci, cu aceeași rezoluție. Deține însă și trei porturi USB 3.0 precum și o pereche de boxe integrate de 3 W fiecare și costă doar cu un dolar mai mult decât cel de la Asus. Desigur, prețul este specificat pentru Statele Unite, la noi acesta se va transforma în euro, însă nu putem să nu apreciem ironia celor de la lenovo.

Pro2840_03_575px

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: