CES 2014: Asus PQ321, un nou concept de monitor 3D fără ochelari

CES 2014: Asus PQ321, un nou concept de monitor 3D fără ochelari

Se pare că 3D-ul nu a fost dat uitării și producătorii încă încearcă să găsească panoul ideal pentru redarea imaginilor pe un monitor 3D fără ochelari.

Asus PQ321 4K 3D 2

Chiar dacă CES-ul de anul acesta este mai mult despre 4K și rezoluții UHD, unii producători prezintă și alternative la monitoarele 3D, acum ca soluție ce nu necesită ochelari. Panoul respectiv beneficiază și el de rezoluție 4K, și, cu câteva mici modificări ale panoului, oferă o imagine 3D utilizatorului. Monitoarele și televizoarele de acest gen nu au avut un succes mare, pentru că pentru a obține acest efect de 3D fără ochelari, poziția privitorului trebuie să fie chiar pe centrul monitorului.

Ecranul Asus este unul cu o diagonala de 31,5 inci și oferă un unghi larg de vizibilitate de 176 grade. Adevărul este că Asus a reușit ce și-a propus și, după cum este apreciat, reușește să ofere un nivel ridicat de realism imaginilor rulate pe acest monitor 3D fără ochelari.

Probabil singura problemă pe care o are producătorul la momentul de față ar fi scăderea prețului. Dacă are deja alte monitoare în ofertă, cu rezoluție 4K și un preț de 800 dolari, cu siguranță nu va putea promova acest model la 3500 dolari. Dacă s-ar orienta către panourile de 28 de inci, puțin mai ușor de produs și semnificativ mai ieftine, probabil că în câteva luni, din mai multe încercări, producătorul ar putea aduce acest model de monitor 3D fără ochelari pe piață undeva pe la 1000 dolari. Acela ar fi probabil un preț acceptabil pentru un monitor 4K 3D.

Asus PQ321 4K 3D