Cercetătorii creează drone minuscule, inspirate de natură

, 27 Mai, 00:02

Cercetătorii lucrează la crearea unor drone miniaturale, a căror inspirație vine de la insectele din natură.

Drone Miniaturale

Dronele nu devin doar mai populare ci și mai inteligente și mai mici. O echipă de cercetători s-a decis să se inspire din natură pentru a obține răspunsuri pentru design-ul și problemele actuale ale dronelor. De la zborul în spații strâmte la ridicarea de obiecte, dronele depind în mare măsură de abilitatea de a fi controlate, și de unde am putea învăța acest control decât de la insectele care s-au născut cu această abilitate de a zbura.

Acesta este scopul unor grupuri de cercetători din Statele Unite, unul din acesta având sediul chiar la Universitatea Harward. Aceștia doresc să creeze o dronă cu dimensiunea de doar câțiva milimetri, care poate fi manevrată în spații înguste sau foarte greu accesibile. Drona este inspirată de insecte care își pot menține poziția în aer pentru o perioadă mai lungă de timp. Echipa ce lucrează la acest proiect speră să obțină detalii complete despre comportamentul insectelor cu aceste drone, și chiar să ajute la polenizarea mai eficientă pe viitor.

Alte grupuri, cele de la UNC Chapel Hill, Universitatea John Hopkins, sau de la Universitatea din California au ca scop crearea dronelor miniaturale care pot fi controlate bine în condiții de ploaie vânt, căldură sau umiditate ridicată.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail