14 oct. 2014 | 14:11

CEO-ul AMD: ”Nu trăim în umbra lui Intel”

ACTUALITATE
CEO-ul AMD: ”Nu trăim în umbra lui Intel”

Bătălia continuă între Intel și AMD, cine este cel mai bun, cine este cel mai rapid? Cine are produse mai accesibile?

CEO-AMD

Recent, CEO-ul AMD Rory read a anunțat că COO-ul Lisa Su va deveni șeful cel mare, efectiv imediat. În una din primele sale declarații Lisa Su a menționat că AMD nu va trăi în umbra competitorului său direct, intel. Lisa este prima femeie CEO din această industrie și a fost însărcinată să transforme brand-ul AMD cu ajutorul a trei elemente cheie.

Prima și cea mai mare prioritate este cea de a produce dispozitive foarte bune, tehnologii inovatoare, platforme software complete și relații cu clienții. Primele sale task-uri ca și CEO vor fi supravegherea lansării noilor cipuri K11 și K12, seria de servere Seattle ARM și seria de plăci video Radeon pe 20 nm.

Apoi urmează îmbunătățirea satisfacției clienților. Lisa susține că vor fi 50 de miliarde de dispozitive conectate până la finalul anului 2020 și AMD își dorește desigur o porțiune mai mare din această piață. Aceștia plănuiesc să obțină un procent mai ridicat prin intermediul parteneriatelor cu companii precum HP, Lenovo, Acer, Dell și Apple.

Nu în ultimul rând a menționat că AMD trebuie să lanseze produsele la timp, focalizându-se pe decizii rapide. Lisa este cunoscută în industrie ca o persoană foarte directă și activă, și are așteptări destul de mari de la viitorul companiei în anii ce urmează.