Cele mai bune tablete Samsung au ajuns în România: cum se prezintă suita Galaxy Tab S

Cele mai bune tablete Samsung au ajuns în România: cum se prezintă suita Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S, așa se numesc cele două tablete pe care producătorul sud-coreean le-a lansat și în România. Mai subțiri, ecrane bune și un sistem inspirat pentru prinderea huselor sau accesoriilor. Iată ce ar trebui să știi despre ele.

Samsung Galaxy TabS-

Samsung Galaxy Tab S înseamnă, de fapt, tablete de 10 inci și de 8 inci, premium, inspirate atât din Galaxy S5, cât și din modele mei vechi ale companiei, cum ar fi Note 10 de anul trecut, lansată la IFA 2013. Revenind la noua serie, e vorba de Samsung Galaxy Tab S de 10,5 inci și un model „rival de iPad mini“ cu ecran de 8,4 inci.

Producătorul laudă în mod special noile tablete datorită ecranului Super AMOLED cu rezoluție de 2.500×1.600 de pixeli (pentru ambele modele). Conform sud-coreenilor, acestea sunt mai strălucitoare și consumatoare mai mici de energie decât ecranele LCD (doar nu afișa prea multe imagini sau site-uri cu multe nuanțe de alb). În ceea ce privește memoria, ambele tablete au 3GB de RAM și vor veni în variante de stocare de 16GB sau 32GB, cu opțiunea adăugării unui card microSD cu capacitatea de până la 128 GB. Camera foto are 8 megapixeli, cea principală, și cu una secundară de 2,1 megapixeli. De-un selfie merge.

Samsung Galaxy TabS-3343

În ceea ce priveşte grosimea, la 6,6 milimetri, ambele vor fi mai subţiri decât iPad Air (7,5 milimetri). Pe lângă diferenţele de dimensiune şi greutate, Galaxy Tab S de 8,4 inci are o baterie de 4.900 mAh, în timp ce varianta de 10,5 inci ajunge la 7.900mAh. Ambele au cititor de amprente, după cum ai văzut pe Galaxy S5. În final, dispun de conectivitate 4G și WiFi, în ceea ce privește Internetul, și celelalte posibilități pentru alte funcționalități, cum ar fi portul infraroșu pentru controlarea televizorului. Prețurile, deloc mici, n-au fost comunicate oficial, dar vor fi peste 2.000 de lei (pentru cel mai ieftin model).

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Lansare Samsung Galaxy Tab S/”/]

Samsung încearcă, rămâne de văzut dacă reușește, să orienteze aceste tablete spre un mediu mai preocupat lucrului propriu-zis pe astfel de dispozitive, nu doar divertismentului. Astfel, a implementat un sistem interesant de prindere a accesoriilor, cu două porturi de „clipsare“ pe spatele tabletei. Astfel, atașezi tastaturi, huse sau alte astfel de accesorii. Logitech deja a anunțat o tastatură pentru noile dispozitive. Apple, pe de altă parte, și Microsoft au recurs la prindere prin magnet.

Samsung Galaxy TabS-3362

Revenind puțin la cum se simt fizic cele două tablete, în mod cert sunt ușoare, iar ecranele arată foarte bine. Mai rămâne de verificat autonomia, pentru un review ulterior, dar gama Galaxy Tab S are toate șansele de a le „umbri“ pe celelalte de la producătorul asiatic. Partea proastă e fix asta, Samsung are atât de multe modele de dispozitive, încât e greu să ții pasul cu ele. Acestea se doresc premium, cu prețuri pe măsură, și sunt la o mică distanță de calitatea construcției regăsite pe alte produse similare.

În ceea ce privește puterea de calcul, mai trebuie spus că vor fi disponibile și cu procesoare Exynos 5 cu 8 nuclee, care înseamnă practic că procesorul este un hibrid dintre două quad-core. Totuși, vor fi și modele cu „clasicele“ CPU-uri cu patru nuclee. În final, amintesc de capacul tabletelor, este similar celui de pe Galaxy S5, dar l-am regăsit mai puțin aderent. Într-adevăr, s-ar putea să n-ai atâta nevoie de aderență la o tabletă, pe tot spatele, dar, cum am zis mai sus, asta se va vedea într-un test pe parcursul mai multor zile.

Samsung Galaxy TabS-3347

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: