Cele mai bune șapte tablete de cumpărat acum

Cele mai bune șapte tablete de cumpărat acum

E final de vară, se apropie Black Friday, școala, facultatea sau pur și simplu sfârșitul sezonului în care ați cheltuit bani pe vacanțe. Am decis să vă zicem ce șapte tablete sunt de cumpărat. 

Top Tablete ieftine 2014

Astăzi am deci să aleg tabletele, această categorie de piață puțin în derivă după opinia mea, care nu-și găsește o identitate și nici nu a ucis PC-ul, așa cum promitea. Tabletele au devenit un bun pentru vacanțe, iar noi vă spunem că dacă vreți să investiți într-una, trebuie să aveți grijă la preț. Așa că am ales tablete sub 2.000 de lei și neapărat cu 3G, pentru că altfel sunt greu de folosit (trebuie să le dați internet din telefonul mobil). Am mai făcut o excepție, dar doar pentru că e prea interesantă tableta.

Asus FonePad Note FHD 6 – 1.300 de lei

ASUS Fonepad Note FHD 6

La 1.300 de lei și 6 inci, am putea spune că este un telefon mobil, pentru că dimensiunea așa vorbește despre el. Dar Asus vinde acest dispozitiv care a primit nota 8,9 în review-ul playtech.ro drept tabletă. Ecranul este Full HD, iar tableta are și un pix inteligent.

Procesorul este un Intel Atom dual-core, la 2 Ghz, iar memoria RAM este de 2 GB. Bateria phabletei ajunge la 3.200 de miliamperi. Este o tabletă cu 3G și funcție de telefon, deci e un hibrid folositor pentru ambele lumi.

Concluzia playtech.ro în momentul testului? „Asus Fonepad Note FHD 6 este un phablet foarte bun, l-aș putea recomanda cu plăcere oricui își dorește un dispozitiv cu ecran mare. Asta și datorită prețului, care ar trebui să fie în jurul sumei de 1700 lei, în scurt timp, când va fi disponibil în magazinele de la noi din țară.

Asus FonePad Note FHD 6 e disponibil aici. 

Samsung Galaxy Tab 4 – 1.000 de lei

Samsung Galaxy Tab S review (24)

E o tabletă 4G la 1.000 de lei produsă de Samsung, ceea ce mă face să o recomand mai degrabă decât tablete cu brand românesc. Nu are decât un ecran 1280×800 de pixeli de 7 inci, un procesor Exynos quad-core la 1,2 Ghz și memorie RAM de 1,5 GB. Dar am testat această tabletă și mi s-a părut fluidă și rezistentă.

Bateria de 4.000 de miliamperi este un plus, iar sistemul de operare e pe platforma Android 4.4.2 KitKat.

Samsung Galaxy Tab 4 e disponbil aici. 

Lenovo IdeaTab B8080 Yoga – 1.700 de lei

E printre cele mai scumpe tablete din lista noastră, dar are 10 inci și ecran Full HD, dar și conexiune de date. Ne place în mod special tableta aceasta pentru că are standul tipic Lenovo în partea inferioară, se prinde foarte bine și poate fi folosită pe birou.

Are 2 Gb de RAM, un procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1,6 Ghz și o baterie de 9.000 de miliamperi.

Tableta poate fi cumpărată de aici. 

Google Nexus 7 – 1.000 de lei

E un clasic pe care-l pun în fiecare listă de tablete. La noi nu prea se vinde varianta 3G, ceea ce este problematic, dar aceasta costă 350 de dolari în Statele Unite. Va fi greu ca tableta să aibă un urmaș la fel de popular. Nexus 7, produs de Asus, a fost o combinație foarte bună a tuturor părților tehnice și software.

Are un procesor Qualcomm S4 Pro la 1,5 Ghz, un display Full HD, autonomie de până la 10 ore și 2 GB de RAM. Are Android 4.3 JellyBean, upgradabil la KitKat.

Puteți citi review-ul pentru Nexus 7 în linkul acesta. Să mai spunem că l-am denumit regele tabletelor de 7 inci?

Poate fi cumpărată de aici. 

ASUS Nexus 7 2013

Xiaomi MiPad – 8 inci – 320 de dolari

A fost lansată în China la începutul lui iunie și pare o copie după iPhone 5c. Dar cei care au testat-o au aflat că are ecran, difuzoare foarte bune și cameră de calitate (citiți un review mobilissimo.ro aici).

Xiaomi MiPad costă 270 de euro la retailerii europeni, dar nu se găsește încă oficial la noi în țară. Are un ecran de 8 inci cu rezoluție 2048×1536 de pixeli, adică asemănătoare cu cea a ecranului Retina de la Apple. Procesorul e unul foarte interesant – Nvidia Tegra K1 quad-core, la 2,2 Ghz, are 2 GB de RAM și o cameră foto Sony de 8 megapixeli. Bateria este de 6.700 de miliamperi.

lansare-tableta-xiaomi-mi-pad-iphone-5c_thumb.jpg

Asus Transformer Book – 1.600 de lei

Nu vrem să lăsăm Windows-ul deoparte și tabletele cu acest sistem de operare au devenit chiar folosibile. Ce vrem să vă spunem noi? Luați un hibrid dacă vreți Windows.  Asus Transformer  Book costă acum cam 1.600 de lei, dacă mai aveți noroc să-l găsiți. E la limită pentru că nu e high-end, dar oferă o combinație între lumea desktop și cea mobilă.

Are un procesor Intel Bay Trail, mai exact cu procesorul Intel Atom Z3740. Acesta este un procesor cu patru nuclee, tactat la frecvenţa de 1,33Ghz, dar capabil să ajungă până la viteza de 1,86Ghz dacă este solicitat la maximum. Memoria RAM este 2GB, iar spaţiul de stocare poate fi de 32 sau 64GB, extensibil prin card microSD. Mai există şi o versiune care vine cu un HDD de 500GB în staţia de andocare. Ecranul de 10,1 inci are o rezoluţie de 1366×768 px.

Review-ul îl puteți găsi aici. 

Asus Transformer Book e disponibil online la acest link. 

asus transformer book t100

iPad Mini – Prima generație

Primul iPad Mini costă acum 1.900 de lei și este 3G. Dacă vreți experiența iOS, e cam cel mai bun raport calitate/preț. Personal, nu îmi place iPad-ul mare, iar Mini e o alternativă bună pentru că oferă un ecran rezonabil, deși nu e Retina și performanțe fluide.

Are un display cu rezoluție 1024×768 de pixeli la 8 inci, 16 GB stocare și sosește preinstalat cu iOS 6, dar este upgradabil la iOS 7.

iPad Mini, prima generație, poate fi cumpărat de aici. 

Review-ul iPad Mini, în care a luat nota 9, poate fi citit aici.