Tails, cel mai sigur sistem de operare, are probleme grave de securitate

, 23 Iul, 08:35

„Tails“ a ajuns să fie cunoscut drept cel mai sigur sistem de operare din lume. Edward Snowden l-a recomandat, iar în mai 11.000 de persoane l-au ales. Dar Tails nu e perfect, iar acum o companie de securitate avertizează asupra problemelor sale.

anonymous computer

Exodus Intelligence, companie care activează în domeniul securității software, susține că în ciuda popularității Tails și a promisiunilor creatorilor nici acest sistem de operare nu este perfect. Compania susține că a descoperit vulnerabilități care le-ar permite hackerilor să te scoată de sub cortina anonimității, dar și să execute comenzi de la distanță. Totuși, Exodus îi ajută pe cei care dezvoltă Tails pentru a rezolva problemele.

„Deocamdată, nu publicăm niciun raport, deoarece nu vrem să îi dăm cuiva ocazia să se folosească de acest exploit. Totuși, vrem ca toată lumea să știe că niciodată nu poți avea încredere 100% în astfel de sisteme“, a declarat pentru The Verge Aaron Portnoy, cofondator Exodus. Săptămâna viitoare, Exodus va oferi un raport complet, dar fără să ofere informații despre bug, o problemă care ar putea fi rezolvată în câteva luni.

Informează-te despre Tails: Cum a reuşit Edward Snowden să scape de supravegherea americanilor folosind cel mai sigur sistem de operare din lume

Compania câștigă bani din descoperirea vulnerabilităților și vinderea lor către compania care are respectivul produs. Totuși, dat fiind caracterul open source al Tails, Exodus le-a oferit gratuit informațiile. Totuși, dezvoltatorii Tails susțin că n-au știut nimic înainte de primul tweet al Exodus, abia apoi au primit un mail. Nu e clar încă unde au găsit problema, dacă în sistemul propriu-zis sau într-o aplicație terță, dar informațiile le vor primi într-o săptămână.

Tails a început în urmă cu cinci ani, pe vremea când dezvoltatorii săi erau fani Tor şi se implicau în comunităţile open-source. „Am simţit că ceva lipseşte din acest peisaj: o unealtă care ar aduce la un loc toate tehnologiile esenţiale menţinerii intimităţii şi să le facă disponibile imediat şi accesibile unui public larg“, afirmă cei care au lansat Tails. L-a început l-au denumit Amnesia, bazat pe sistemul de operare Incognito. Apoi, a devenit Tails: The Amnesic Incognito Live System.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail