28 nov. 2014 | 14:36

Cel mai nou gadget Google e lingura inteligentă care ar putea preveni boli

ACTUALITATE
Cel mai nou gadget Google e lingura inteligentă care ar putea preveni boli

Google construiește mașini autonome, aplicații și servicii online, dar acum are și o „lingură inteligentă“ în portofoliu.

google lingura inteligenta

Google a cumpărat compania Lift Lab anul acesta. Odată cu achiziția și-a adus în portofoliul de produse unele inteligente nu doar să ne accesăm mai ușor conturile de pe rețelele sociale. Aici apare și lingura inteligentă (Liftware), care îi poate ajuta pe cei cărora le tremură mâinile. Desigur, este destinată întâi celor care suferă de boala Parkinson și pentru aceștia poate fi cel mai util proiect dezvoltat de vreo companie.

Lingura inteligentă compensează tremuratul mâinii cu până la 76% într-un mod similar în care mișcarea senzorului sau a lentilelor compensează mișcarea mâinii când faci poze, scrie The Guardian. „Vrem să îi ajutăm pe acești oameni în viața lor de zi cu zi și sperăm să ajutăm la înțelegerea mai bine a acestei boli pe termen lung“, a declarat Katelin Jabbari, purtător de cuvânt Google. Lingura costă 295 de dolari, dar date fiind resursele financiare ale Google și de promovare prețul ar putea scădea, dacă ajunge la producția de masă.

Să vezi că cineva poate mânca singur pentru prima oară sau doar că poate mânca mai bine are un impact foarte mare asupra ta.

Anupam Pathak, fondator Lift Lab

Pathak lucrează acum în divizia care dezvoltă proiecte pentru identificarea bolilor în organismul oamenilor și în prevenirea și vindecarea lor. Lingura ar putea fi dotată în viitor cu senzori care să analizeze nanoparticulele de sânge din gură și elementele din salivă. Astfel, acest gadget poate avea un impact imens asupra sănătății omului.

Sunt peste 10 milioane de persoane care suferă de tremurături asociate bolii Parkinson la nivel mondial, dar este posibil ca în achiziția Lift Lab un cuvânt mai important de spus să îl fi avut Serghei Brin, cofondator Google. Mama sa suferă de Parkinson și o astfel de invenție o poate ajuta. El a donat până acum aproape 50 de milioane de dolari pentru cercetarea acestei boli.

O demonstrație a lingurii antitremurat

Introducing Liftware from Lift Labs on Vimeo.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele