07 iul. 2014 | 09:06

Google are mașini autonome, Mercedes are ceva mai mare: primul camion semi-autonom [VIDEO]

ACTUALITATE
Google are mașini autonome, Mercedes are ceva mai mare: primul camion semi-autonom [VIDEO]

Deşi se lucrează de mult la maşini autonome, este prima companie care a demonstrat că poate furniza un camion semi-autonom.

mercedes-future-truck-2025 semi-autonom

Mercedes este una dintre companiile care investeşte sume mari de bani în  pe care să le integreze în toate tipurile de autoturisme pe care le produce. În plus, pentru că nu se gândeşte doar la maşini pe care le va lansa în următorii 2-3 ani, compania germană a prezentat recent un camion semi-autonom pe care îl are în proiect pentru 2025.

Cu un nume foarte sugestiv, Future Truck 2025 este primul camion semi-autonom. Folosind un amalgam de senzori, radare şi camere 3D, acest prototip preia controlul când vine vorba de condus pe autostradă, oferind şoferului timp să se ocupe de alte activităţi. Este capabil până şi să comunice cu alte maşini aflate în trafic pentru a afla şi pentru a oferi informaţii legate de eventuale lucrări de reparaţii sau accidente. Dacă se aude în apropiere o maşină de salvare, se dă la o parte, ca după câteva secunde să revină la cursul iniţial.

Deşi multe dintre funcţiile demonstrate în Future Truck sunt destul de futuriste şi au probabil, la ora actuală, un cost de producţie fabulos, nu toate vor fi utilizabile în următorii ani. Cât despre autonomie, Mercedes a introdus deja în S Class 2014 mai multe elemente de semi-autonomie care stau la baza prototipului de camion.

mercedes-self-driving-truck-640x420

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele