Cel mai ieftin sistem Alienware este disponibil pentru toți gamerii

Cel mai ieftin sistem Alienware este disponibil pentru toți gamerii

Consola de gaming pentru sufragerie a celor de la  este acum disponibilă pentru achiziţie împreună cu un controller de Xbox 360.

alienware-alpha

A trecut mai bine de un an de când am început să discutăm de nişte sisteme de gaming compacte promovate în spatele conceputului de Steam Machine. Acestea aveau ca scop înlocuirea consolelor clasice, cum ar fi PlayStation sau Xbox, cu un PC de gaming preinstalat cu Steam OS. Deşi conceptul celor de la Valve nu a mai luat amploare aşa cum ar fi trebuit, la momentul respectiv mai mulţi producători de sisteme au anunţat nişte mini PC-uri cu un design atrăgător ce puteau fi controlate printr-un gamepad.

Din respectiva colecţie făcea parte şi , un sistem de gaming care are mari şanse să intre în istorie ca fiind cel mai ieftin Alienware lansat vreodată. După o lungă perioadă de dezvoltare, Alpha este acum disponibil pentru achiziţie în SUA de la un preţ ce începe cu 550 de dolari pentru configuraţia de bază. Acesta va rula Windows, dar implicit va veni preinstalat cu interfaţa Steam Big Picture optimizată pentru controller-ul de Xbox 360 inclus în pachet.

Implicit, nu va fi cel mai puternic sistem de gaming, dar va include un Intel Core i3 de generaţia a patra, 4GB RAM şi un hard disk de 500GB. Un upgrade la 8GB RAM şi un spaţiu de stocare mai generos se va reflecta într-un salt până la 700 de dolari, în timp ce 800 de dolari vă vor ajuta să primiţi un procesor mai puternic, adică Intel Core i7. Aceste preţuri nu includ un mouse şi o tastatură.

Citește și: