Cei mai buni antiviruși pentru Windows XP

, 23 Iul, 19:15

Laboratorul independent Av-Test a testat cele mai bune produse antivirus pentru Windows XP. Sistemul de operare nu mai are suport oficial, dar mai sunt antiviruși pentru el. Care este cel mai bun?

Windows XP Desktop
AV-Test a luat în calcul nouă antiviruși corporate și 23 pentru consumatorii obișnuiți, potrivit zdnet.com. Majoritatea produselor au obținut scoruri bune, dar trei au obținut scorul maxim, de 18: Bitdefender Internet Security 2014, Kaspersky Lab Internet Security 2014, Panda Security Cloud Antivirus Free 3.0.

Antivirusului McAfee Internet Security 2014  a avut un scor de 17,5 și opt alte produse au obținut 16. Microsoft Security Essentials a obținut doar 9,5 puncte. A existat un produs care a fost mai prost decât cel de la Microsoft – AhnLab V3 Internet Security.

Dacă aveți Windows XP, ar trebui să luați în considerare acest clasament pentru a ști ce antivirus să instalați. Noi vă recomandăm să luați un sistem de operare mai nou – Windows 7, unul pe Linux sau chiar Windows 8/8.1. De asemenea, gândiți-vă că Panda Antivirus este gratuit și a obținut scor maxim.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Acest top e doar o reclame la marile firme de antivirusi.

Bitdefender este bun, insa consuma foarte multe resurse… nu cred ca cei care pot folosi Bitdefender ar mai utiliza windows XP.

Kaspersky nu are protectie malware foarte buna…
Panda = La fel cu Karspersky

MCAFEE este foarte vulnerabil. Am vazut multe calculatoare care dadeau erori de DLL-uri din cauza MCAFEE. Dupa Dezinstalare nu au mai fost erorile.

AVG nu e bun contra malware si mai scapa cativa virusi…

Eset Nod32 (il folosesc eu) este cel mai bun din punct de vedere al resurselor folosite. MERGE si pe un calculator cu 500 RAM DDR1! Scanarile dureaza relativ putin! Si gaseste virusii. Pentru protectie malware am instalat separat un alt program deoarece am observat ca i-au mai scapat 1-2 programe malware.

Din teste sugerez tuturor celor care nu si-au mai facut update hardware la calculator, sa foloseasca Eset Nod32.

@Vlad
nu vreau sa fac nici un fel de reclama celor de la Bitdefender, dar vreau sa spun ca am Bitdefender de 5 ani si nu am mai avut probleme cu nici un tip de malware de atunci. L-am avut si pe xp si pe W7 si sincer sunt multumit de el, e adevarat ca mananca ENORM de multe resurse, dar macar isi face treaba bine. Poti sa renunti la multe chesti pe care le are, cum ar fi portofelul electronic, safego, multe filtre de securitate (cele de encryptare chat, protectie mesagerie instant si protectie date) si ii mai reduci din consumul de resurse. Mai mult, are „game mode” si daca il activezi, nu mai porneste serviciul de actualizare (care mananca foarte multe resurse cand se activeaza si ingreuneaza sistemul de operare) si o sa ajungi la o aplicatie care isi face treaba foarte bine cu un consum rezonabil de resurse.
P.S. nu il lasa in game mode, sau daca il lasi, da-i macar o data pe zi o actualizare a bazei de date

Sunt de acord cu Vlad ! Eset NOD32 este cel mai bun antivirus, mai ales pentru PC-uri de generatie mai veche. Si NOD32 are „game mode”. Am tot incercat sa testez BitDefender dar de fiecare data m-am plictisit (enervat) foarte repede: consuma foarte multe resurse si nu prea detecteaza virusii. Prima data l-am incercat in anii 2001-2003, dupa ce RAV (CEL MAI BUN ANTIVIRUS) a fost achizitionat de Microsoft … in timpul facultatii. Am pus un virus intr-o arhiva si am scanat cu BitDefender. Surpriza: nu a detectat nimic. Anul trecut am avut licenta de Kaspersky si nu am folosit-o mai mult de o luna. Dupa instalarea lui Kaspersky am observat ca PC-ul se misca din ce in ce mai greu: update-urile si scanarile mergeau foarte, foarte greu. Folosesc Eset NOD32 de prin anul 2006 si nu am avut probleme majore (reinstalari de Windows). Il folosesc la servici (pe vreo 70 de PC-uri) cat si acasa. Foarte, foarte rar Eset-ul nu-si face treaba (nu elimina chiar tot) … atunci apelez si la Malwarebytes.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail