Cea mai detaliată simulare a universului de până acum

, 09 Mai, 14:30

Echipe de cercetători de la MIT și de la alte instituții de renume au creat cea mai detaliată simulare a universului din câte s-au făcut de până acum.

Simulare Univers

Simularea nu este perfectă, să nu vă așteptați la așa ceva, însă este un pas destul de mare în înțelegerea universului și a locului nostru în cadrul acestuia. Folosind o rețea vastă de supercomputere, ei au creat această simulare ce cuprinde universul pe o distanță de 350 milioane ani-lumină. Este mai mult decât suficientă pentru a ne oferi o indicație a cum funcționează lucrurile pe o scară mai largă, care nu cuprinde încă toată aria vizibilă a universului, cea înregistrată de sateliți și de telescoape.

Proiectul de simulare a universului deține mai mult de 100.000 de linii de cod ce simulează legile fizicii, cunoștințele actuale asupra materiei obșinuite, materiei negre, a energiei, și a mai multor elemente. Simularea are o vârstă teoretică de 13 milioane de ani, și probabil realizată pe un computer obișnuit, în cazul în care acesta ar fi funcționat non stop, ar fi durat câteva sute de mii de ani. Desigur, la terminarea simulării, computerul ar fi fost complet dezintegrat.

În clipul de mai jos se află un demo al acestei simulări, formațiile de galaxii, găuri negre care înghit stelele, și multe alte lucruri interesante, pe care le-am urmărit cu interes pe parcursul a celor aproape 7 minute.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail