07 sept. 2014 | 09:30

Cât costă realitatea virtuală prin Samsung Gear VR

ACTUALITATE
Cât costă realitatea virtuală prin Samsung Gear VR

La IFA 2014, Samsung a prezentate noile gadgeturi printre care și Gear VR, o cască de realitate virtuală. Aceasta folosește un Galaxy Note 4 pentru a genera realitatea virtuală, iar fără phablet prețul ajunge la 200 de dolari.

saamsung gear vr

Samsung Gear VR este acel proiect de viitor al Samsung pentru realitatea virtuală, unul dintre cele mai interesante domenii din prezent. La conferința de la IFA 2014, compania a spus că Gear VR folosește un Galaxy Note 4 pentru a genera imaginile, dar nu a comunicat și un preț. VentureBeat informează acum că acea cască va costa 200 de dolari.

Samsung Galaxy Note 4 este așteptat să coste aproape 700 de dolari, astfel că întreg headset-ul ar ajunge la puțin sub 1.000 de dolari sau poate și peste, în funcție de versiunea de Note 4 pe care o alegi. Ce primești de banii aceștia? Ei bine, o cască din plastic pe care ți-o pui pe cap și în care sunt integrate două lentile care să modifice imaginile redate de Note 4 pentru ochii tăi. Astfel, pătrunzi în realitatea virtuală. Mai dispui de un panou tactil pentru interacțiune și cam atât.

Tot ceea ce trebuie să știi despre Galaxy Note 4, „creierul“ din fața Gear VR

Noi am testat Gear VR la IFA 2014 și experiența este întrucâtva interesantă. „În practică, este un suport foarte elegant și ergonomic pentru Galaxy Note 4, care oferă un câmp de vizualizare de 90 de grade pe orizontală, acoperind cu totul câmpul de vizibilitate al utilizatorului. Astfel, imersiunea este completă și oferă o senzație foarte similară cu Oculus Rift.

Gear VR dispune de o serie de reglaje pentru a crește sau a micșora distanța de vizualizare a utilizatorului, și poate fi folosit și cu ochelari de vedere. Pe partea dreaptă are o zonă tactilă, asemănătoare celei de la Google Glass, însă ceva mai mare. Prin intermediul acesteia se poate controla smartphoneul inclus în dispozitiv fără a îl da jos din suport. Dacă pentru Oculus Rift există totuși o comunitate foarte mare de dezvoltatori, și producători de jocuri care lucrează la conținut, pentru Galaxy Note 4 nu avem așa ceva“ – mai multe detalii sunt în articolul original.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele