Cărțile de vizită inteligente au acum și USB și NFC

Cărțile de vizită inteligente au acum și USB și NFC

SwivelCard este numele unei companii care intenționează să revitalizeze conceptul învechitelor cărți de vizită, prin adăugarea unui stick USB și conectivitate NFC.

SwivelCard USB NFC

Cărțile de vizită au fost și încă sunt cea mai bună modalitate de a oferi contactele unei persoane interesate. În special în mediul de business este probabil elementul care nu lipsește din buzunarul unui reprezentant, alături de telefonul mobil desigur. În era digitală însă, și în special în mediul IT, acestea sunt considerate totuși învechite.

SwivelCard este un produs de interes general al companiei cu același nume, un proiect care iși face debutul pe Kickstarter și care a strâns până acum, în mai puțin de 2 zile de la lansare, de 5 ori suma necesară pentru punerea acestuia în producție. Ca multe astfel de proiecte există mai multe praguri menționate de către dezvoltator, următorul, de care sunt foarte aproape, fiind implementarea a 3 noi design-uri pentru acestea.

Funcționarea acestora este destul de simplă. Fiecare carte de vizită are o capacitate de stocare mai mică de 1 MB, care conține un link către o pagină personală pe website-ul producătorului. Memoria internă a cărții de vizită poate fi doar citită prin USB și fiecare carte de vizită deține un cod unic. Pe spatele acesteia se poate printa și un cod QR pentru acces-ul la pagina respectivă pentru a intra de pe mobil de exemplu. Pe pagina personalizată se pot face modificări ale linkurilor unde sunt trimiși utilizatorii ce primesc cartea de vizită. Sistemul permite și vizionarea numărului de accesări ale fiecărui card precum și efectuarea de statistici.

Practic, cartea de vizită reprezintă modalitatea sigură și criptată de acces a acestor informații, și oferă date extrem de relevante atât pentru cel care o primește cât și pentru cel care o oferă. Proiectul poate fi urmărit pe Kickstarter, de unde pot fi și comandate primele variante ale acestor cărți de vizită.

Citește și:
Etichete: