Campion tot anul, dar învins în meciul reducerilor: Xbox One s-a vândut mai bine, dar PS4 rămâne lider

Campion tot anul, dar învins în meciul reducerilor: Xbox One s-a vândut mai bine, dar PS4 rămâne lider

Cele două console de top din noua generație au continuat lupta pentru supremație și în perioada sărbătorilor, iar situația, din punct de vedere al vânzărilor, pare a se stabiliza.

xbox one playstation

Când a apărut noua generație de console, lumea nu știa la ce să se aștepte. Sony pierduse bătălia precedentă în care Xbox 360 a devansat clar la orice capitol PS3, fiind cea mai populară consolă a vremurilor ei. Compania japoneză trebuia neapărat să revină cu ceva interesant, iar Microsoft trebuia să lanseze un succesor demn pentru 360. Astfel, prima parte a duelului dintre PS4 și Xbox One s-a desfășurat, din anumite puncte de vedere, neașteptat. PS4 pur și simplu nu a avut competiție, iar lumea se întreba dacă Xbox va mai putea reveni. Au fost luate măsuri urgente de către Microsoft, iar cea mai importantă a fost lansarea unui model Xbox fără Kinect.

Imediat s-a observat o schimbare, iar pe parcursul unor săptămâni Xbox One s-a vândut chiar mai bine decât PlayStation 4. În contextul în care Microsoft încearcă să recupereze terenul pierdut față de Sony, perioada reducerilor recent încheiată a jucat un rol important pentru compania din Redmond. Și se pare că au reușit să profite de ea. Conform celor de la Infoscout, care au realizat un studiu cu ocazia perioadei de Black Friday, Xbox One s-a vândut mult mai bine decât PS4. Mai exact, vânzările de One au reprezentat 53% din totalul vânzărilor în această perioadă. Spre deosebire de aceasta, vânzările de PS4 nu au reprezentat mai mult de 31%.

PlayStation 4 încă are un avantaj de 5 milioane de unități

Prețul a fost unul dintre avantajele principale ale consolei. Aceasta a fost vândută alături de Assassin’s Creed: Unity pentru 330 de dolari, în timp ce PS4, cu GTA V și Last of Us costa nu mai puțin de 400 de dolari. Informațiile pe care s-a bazat studiul au fost colectate de la peste 180 de mii de clienți care au trimis poze cu noile lor achiziții.

În ciuda acestei victorii, Xbox este încă mult în spatele PlayStation. Sony a anunțat de curând vânzarea a peste 15 milioane de console PS4 în total, în timp ce Xbox One a trecut recent de cifra de 10 milioane. Dar, dacă menține ritmul actual, Micrososft s-ar putea apropia amenințător de Sony pe viitor.

Citește și: