Căldura generată de baterii ar putea fi converită în electricitate

Căldura generată de baterii ar putea fi converită în electricitate

Dacă vorbim de baterii, acestea se află acum în aproape orice dizpozitiv mobil pe care îl avem. Ele nu sunt însă cele mai ecologice produse.

Baterii Caldura Electricitate

Chiar dacă producătorii menționează un proces de producție ecologic pentru baterii, ele sunt mometan cele mai nocive elemente dintr-un dispozitiv mobil, și trebuie reciclate de asemenea ca atare. Însă nu vorim aici de reciclarea acestora ci mai degrabă de eficientizarea lor. Bateriile genereaza electricitate însă o cantitate destul de mare de căldură se generează în acest proces, căldură care se pierde. Probabil dacă această căldură ar fi reutilizată și transformată și ea la rândul ei în electricitate și bateriile ar fi mai eficiente.

Mulțumită unor cercetători de la Universitatea Standford care au realizat cum pot transforma căldura generată de baterii în electricitate, și această idee ar putea avea un viitor. Temperatura afectează voltajul unei baterii reîncărcabile și pentru a eficientiza procesul, căldura generată la încârcare este folosită apoi pentru a încălzi o baterie neîncărcată. Bateria va rămâne încărcată atunci când este caldă, iar la atingerea ciclului de încărcare va fi răcită, și îi va ridica voltajul. Când este răcită complet, bateria respectivă va avea o capacitate mai mare comparată cu energia necesară pentru a o încărca.

Citește și: