„Cadouri” Samsung, compensare la prețul Galaxy?

Chiar dacă nu se face neapărat referire la – de altfel, prețurile anunțate la Amazon nu sunt totuși cele oficiale, cum am mai spus – lista de cadouri Samsung pare totuși o compensare. Să vedem cum stă treaba.

samsung galaxy s5-gifts

Noul va fi un vârf de gamă scump, așa cum îi stă „bine” oricărui vârf de gamă Samsung, de altfel. Oricum, foarte mulţi utilizatori se vor grăbi să-l cumpere pentru simpul fapt că este cel mai nou aparat din seria Galaxy S, chiar dacă efortul financiar va fi semnificativ.

Cert e că, pe pagina de prezentare a noului smartphone, gigantul încearcă să vă tenteze cu aşa-zise cadouri. Acestea ţin exclusiv de software şi majoritatea sunt abonamente la servicii pe care cei mai mulţi dintre voi nu le vor folosi niciodată. Ce-i drept, lista aceasta de cadouri Samsung a apărut de ceva luni, după lansarea Galaxy S4, oricum, însă acum a devenit subit mai „ofertantă”. Să vedem cât de ofertantă.

În teorie, aţi fi fost tentaţi să-l clasificaţi ca un gest drăguţ, având în vedere valoarea fabuloasă de 575 de dolari pe care Samsung efectiv v-o dă înapoi atunci când cumpăraţi un Galaxy S5. În practică, nu mulţi dintre noi apreciează un abonament pe şase luni la Wall Street Journal valorificat la 160 de dolari. Nici accesul la LinkedIn Premium în valoare de 75 de dolari pentru trei luni nu-l văd ca o valoare adăugată pentru foarte mulţi utilizatori. Dacă e să fim serioşi, cei care îşi doresc să dea bani pe LinkedIn probabil că o fac deja, nu aveau nevoie de ,,cadoul” companiei sud-coreene.

Singurul lucru inclus în acest pachet pe care îl apreciez realmente constă în şase luni de Dropbox cu 50GB de spaţiu.

Din punctul meu de vedere, prin prisma faptului că astfel de practici sunt favorabile unui public foarte restrâns, utilitatea lor este de multe ori infimă, fiind mai degrabă doar un truc de marketing.

Citește și: