21 sept. 2014 | 13:20

București 555: Descarcă cele mai folositoare aplicații în Capitală

ACTUALITATE
București 555: Descarcă cele mai folositoare aplicații în Capitală

Zilele Bucureștiului au loc weekend-ul acesta, cu ocazia evenimentului București 555. Astfel, Capitala țării organizează mai multe evenimente. Noi vă spunem care sunt aplicațiile cele mai bune dacă ești bucureștean sau dacă locuiești aici.

Top aplicatii mobile Bucuresti

În perioada 19-21 septembrie, Bucureştiul aniversează peste jumătate de mileniu de atestare documentare, prilej de sărbătoare pentru toţi locuitorii oraşului. Astfel, timp de trei zile şi trei nopţi, parcurile, arterele principale din Capitală şi cele mai vechi clădiri îşi vor deschide porţile şi vor fi inundate de muzică, voie bună şi petreceri.

Transport Urban

20140921_130218

Dacă ești acum la Gara de Nord, abia coborât din tren și nu știi Bucureștiul, Transport Urban ar trebui să fie aplicația pe care să o ai instalată în permanență. E cel mai bun ghid pe care-l știm noi pentru a te descurca prin București, cu autobuzul, metroul sau tramvaiul. Puteți să faceți același lucru pe Google Maps, dar din experiența noastră veți înconjura foarte mult.

Funcționează atât în București, cât și înalte orașe mari ale țării. Vă arată unde sunt stațiile de autobuz, tramvai sau metrou și oferă indicații pas cu pas.

Descarcă de aici. 

Orasul Meu

20140921_130108

E un ghid mobil pentru București, dar și pentru marile orașe ale țării. Când o deschizi vezi evenimente din jurul tău, unde-ți sunt prietenii și cum poți ajunge în diferite locuri din oraș.

Opțiunea În Jurul Meu îți arată, în funcție de locul unde te afli, cele mai apropiate locuri și evenimente care vor avea loc. De asemenea, poți plăti biletele de transport, parcarea sau poți comanda taxiuri.

Descarcă de aici. 

Cinemagia

20140921_130124

Vrei să te duci la cinematograf, dar nu știi ce film să alegi? Credem că cea mai bună aplicație de acest fel pentru București și nu numai este Cinemagia. Aici ai lista tuturor cinematografelor din oraș și filmele care rulează. De asemenea, poți cumpăra bilet direct din aplicație, ceea ce simplifică procesul. Popcornul nu este inclus.

Și dacă ești plictisit, te poți uita la televizor și îți pot seta alerte direct din aplicație.

Descarcă de aici. 

Star Taxi

20140921_130316

Știm ce se spune despre București. Taximetriștii nu sunt cei mai de încredere oameni de aici și mulți oameni au luat țeapă. Inclusiv cei care stau de ani buni aici au mai pățit-o din când în când. Așa că apariția aplicațiilor de taxi a fost o veste bună, iar între ele Star Taxi se remarcă prin diversitatea ofertelor și faptul că poți plăti direct din interiorul programului.

Cum funcționează? O descarci, te localizează și dai comandă taxi. Șoferii văd că ceri o mașină și licitează” pentru tine, răspunzând la comandă. În București prețurile pe kilometru variază între 1,39 de lei și 3,5 lei, cu variațiuni pe la 1,8 lei, așa că ai o ofertă plină. De multe ori e mai bine decât să suni la dispecerat.

Dacă vrei să plătești din aplicație, poți să-ți conectezi cardul la ea. La finalul cursei, poți să lași și bacșis prin aplicație șoferului.

Descarcă de aici pentru Android. 

Descarcă de aici pentru iOS. 

Mobuy

20140921_130257

Cu mobuy ai acces la oferte exclusive de la branduri cunoscute. Funcționează cu ajutorul localizării și dacă intri în aplicație, poți să vezi unde sunt reduceri. Dacă mergi prin București, ea îți oferă tot felul de oferte în funcție de cartierul unde ești și apropierea magazinelor.

În plus, mobuy îți oferă posibilitatea de a câștiga puncte de loialitate pe care le poți folosi mai târziu unde vrei tu. În principiu, vezi oferta, te duci la magazin și cu ajutorul unui cod din aplicație poți să o primești.

Descarcă de aici. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele