Bose: Atleţii americani nu mai au voie să poarte Beats by Dr. Dre

Bose: Atleţii americani nu mai au voie să poarte Beats by Dr. Dre

Din cauza unui contract dintre NFL şi Bose, nici un jucător de fotbal american nu mai are voie să poarte în faţa camerei căşti .

no-beats-headphones-on-nfl-players bose

Popularitatea căştilor Beats By Dr.Dre se datorează în mare parte faptului că sunt purtate de foarte multe vedete, din diverse domenii de activitate, la nivel global. Multe companii fac însă tot ce le stă în putinţă ca această situaţie să se schimbe.

În luna martie a acestui an, cei de la Bose au încheiat un contract cu NFL – Liga Naţională de Fotbal American pentru a le asigura acestora toate echipamentele audio. Astfel de contracte de sponsorizare/promovare nu reprezintă sub nici o formă o noutate. Din păcate, 6 luni mai târziu încep să apară urmările neobişnuite ale aceluiaşi act.

Cei de la NFL au confirmat pentru Re/code că atât jucătorii cât şi antrenorii tuturor echipelor nu mai au voie să folosească echipamente Beats, indiferent dacă este vorba de căşti sau boxe portabile. Restricţia se referă atât la momentele în care jucătorii sunt pe teren, când se încălzesc pe margine sau se află în vestiare. Practic, orice jucător care dă vreun interviu sau este capturat cu o pereche de căşti Beats By Dr.Dre, precum în imaginea de mai sus, riscă să fie penalizat.

Partea cea mai ciudată este că astfel de înţelegeri nu reprezintă o noutate în domeniul sportiv. În această vară la , pentru că Sony era sponsor oficial, a fost impusă o restricţie similară faţă de căştile Beats purtate de jucători pe stadion şi în vestiare.

La această oră, din piaţa căştilor premium, cu o valoare de peste 100 de dolari, cei de la Beats deţin 61 procente, în timp ce Bose se rezumă la 22%. Ca urmare, este necesar un efort mult mai mare decât o banală interdicţie pentru schimbare situaţiei la capitolul vânzări.

Citește și: