BlackBerry Passport, disponibil pe câteva piețe

BlackBerry Passport, disponibil pe câteva piețe

BlackBerry a lansat într-un final, la nivel mondial, BlackBerry Passport. Prima țară din Europa care va primi acest terminal ciudat va fi Marea Britanie, la prețul de 600 de dolari.

passport

BlackBerry Passport e un telefon cu tastatură completă și ecran Full HD de 4,5 inci. E un device pătrat, destul de mare, care pare printre ultimele speranțe ale BlackBerry de a deveni din nou relevant, păstrând totuși tradiția care a făcut-o o firmă uriașă.

În următoarele luni, BlackBerry Passport va intra și pe alte piețe, dar compania canadiană nu dorește să lanseze foarte multe deodată pentru a nu rămâne cu stocurile pe inventar. Momentan, BlackBerry Passport va fi disponibil în Statele Unite, Marea Britanie (în curând), Canada și Dubai.

Passport se lansează împreună cu BlackBerry Classic, care e continuarea liniei de terminale din seria Bold. Are aceeași tastatură clasică de BlackBerry și un ecran mai mic.

Telefonul are un ecran de 4,5 inci, cu aspect 1:1, cu o rezoluție 1440×1440 de pixeli și densitate a pixelilor de 453 de ppi. Capacitatea de stocare e de 32 de GB, iar potrivit datelor cunoscute până acum ar avea 3 GB de RAM.

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 800 quad-core, iar bateria are 3.450 de miliamperi, ceea ce va duce la o autonomie extinsă. Nu se cunosc date despre calitatea camerei foto.

Citește și: