Avem telefoane inteligente și… scutece inteligente

Avem telefoane inteligente și... scutece inteligente

Avem acum telefoane inteligente care ne fac viața mai ușoară, de ce nu am crea și scutece inteligente tot cu același scop?

Scutece Inteligente

Premiza din spatele acestui concept este aceea de a informa părinții despre starea scutecului celor mici, atunci când acesta trebuie schimbat. Utilizatorul, în cazul de față îl numim utilizator pe cel cu smartphone-ul și beneficiar pe cei mici, va primi un mesaj text pe telefon care le va spune dacă scutecul trebuie schimbat. Ideea pentru această tehnologie vine de la aceeași echipă de cercetători din Tokyo, unde anul trecut au anunțat că au creat circuite flexibile care sunt mai subțiri decât o folie de plastic pentru împachetat. Ideea originală era de a implanta aceste circuite sub piele, pentru a monitoriza presiunea sângelui, temperatura, și alte funcții vitale.

Acum se pare că aceștia au găsit o utilizare mai puțin invazivă a acestor circuite, creând o serie de senzori organici ce pot fi implementați pe scutece. Senzorii vor fi capabili să răspundă la presiune, temperatură și umiditate. Receptorul mesajului trebuie să fie la o distanță minimă de câțiva centimetri pentru a putea funcționa corect. Momentan, se lucrează la îmbunătățirea semnalului acestui senzor. Dispozitivul este intenționat a fi instalat și în scutecele pentru adulți, exact cu același scop.

Citește și: