28 apr. 2014 | 18:20

ASUS și HyperX demonstrează primul SSD pe SATA Express

ACTUALITATE
ASUS și HyperX demonstrează primul SSD pe SATA Express

Noul SSD creat de ASUS în colaborare cu HyperX, brandul Kingston pentru memorii și SSD-uri, beneficiază de o implementare nouă – SATA Express.

ASUS Hyper Express

Noul SSD ASUS Hyper Express are o dimensiune standard de 2.5 inci și o grosime de 9.5 mm, un format pe care îl cunoaștem deja foarte bine pentru piața de SSD-uri. Acesta vine la pachet cu o interfață SATA Express, noul standard în materie de transfer, al cărui specificații nu au fost încă dezvăluite. Acesta este momentan un produs demo, care își va face intrarea în piață odată cu lansarea noilor plăci de bază cu chipset intel, Z97 Express și cu seria de procesoare Intel Haswell Refresh.

Unitatea încorporează pe moment două SSD-uri cu conectori mSATA, și un controller ce setează aceste două discuri în RAID O, implicit. Chiar dacă sunt două SSD-uri, sistemul îl va vedea ca pe un singur disc, mulțumită controllerului inteligent de la ASMedia. Astfel, beneficiază de viteza obținută prin matricea RAID O.

Având în vedere că nu este un produs finit, am putea vedea pe viitor și implementări ce folosesc două discuri M.2 cu o viteză net superioară actualului standard. Odată cu apropierea târgului de componente și electronice Computex 2014, vom afla mai multe detalii despre acest SSD și despre alte produse interesante pe care le pregătește producătorul în următoarea perioadă.

ASUS Hyper Express 2

ASUS Hyper Express 3

ASUS Hyper Express 1