14 aug. 2014 | 17:16

ASUS ROG Swift PG278Q – Primul monitor WQHD cu Nvidia G-SYNC

ACTUALITATE
ASUS ROG Swift PG278Q - Primul monitor WQHD cu Nvidia G-SYNC

ASUS ROG Swift PG278Q este primul monitor cu o rezoluție WQHD care beneficiază de tehnologia Nvidia G-SYNC.

Monitor ASUS ROG Swift PG278Q cu G-SYNC

ASUS ROG Swift PG278Q este momentan și singurul monitor cu o astfel de rezoluție, mai exact 2560×1440 pixeli, care beneficiază de un refresh de 144 Hz și de tehnologia Nvidia G-SYNC. Am mai vorbit de această tehnologie, menționând avantajul pe care îl aduce pentru gamerii pasionați care nu doresc să piardă nici un detaliu și nici un cadru din experiența de joc.

PG278Q integrează tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a oferi cele mai dinamice, mai fluide și mai uimitoare efecte grafice. G-SYNC sincronizează rata de refresh a ecranului cu rata de refresh a plăcii grafice NVIDIA GeForce GTX, eliminând erorile de intercalare a cadrelor, latențele, tremuratul și sacadarea imaginii. Mai exact, se obține aceeași imagine ca cea oferită de placa video, fără pierderea de cadre care există la un monitor obișnuit.

Meniul monitorului poate fi controlat cu ajutorul unui joystick intuitiv, cu navigare pe 5 direcții ce furnizează un acces rapid la setările afișate pe ecran, permițând utilizatorilor să modifice parametrii display-ului cât mai ușor posibil. PG278Q este conceput pentru sesiuni maraton de gaming, având o grilă de ventilație ce ajută la eliminarea căldurii, păstrând temperaturile scăzute chiar și după ore întregi de utilizare.

Ecranul are o diagonală de 27 de inci cu o vizibilitate de 160 de grade pe orizontală și 170 de grade pe verticală, și un panou cu un timp de răspuns de 1 ms. Desigur, este vorba de un panou TN de o calitate ridicată. Conectivitatea este de top, și anume 1 DisplayPort 1.2, precum și două porturi USB 3.0.

Ca la orice monitor de top, piciorul se poate ridica la o înălțime considerabilă și ecranul poate fi pivotat la 90 de grade. Prețul monitorului este de 3999 Lei, și chiar dacă pare mult, față de un monitor cu aceleași caracteristici și cu un kit Nvidia G-SYNC dedicat, prețul este mult mai bun.

Monitor ASUS ROG Swift PG278Q cu G-SYNC

Monitor ASUS ROG Swift PG278Q cu G-SYNC