ASUS PadFone Mini, în video Hands-on MWC 2014

ASUS PadFone Mini, în video Hands-on MWC 2014

ASUS a prezentat la MWC unul dintre cele mai noi produse ale sale, PadFone Mini în varianta de 4 inci pentru telefon și 7 inci pentru tabletă.

Asus PadFone Mini
Foto: Playtech.ro (Asus PadFone Mini)

PadFone este unul dintre produsele deosebite realizate de producător și intersante din punct de vedere al conceptului. Este intersantă dimensiunea aleasă, semn că și ASUS intenționează să aducă produsele high-end și pe segmentul de mainstream. M-a atras în mod deosebit autonomia acestui dispozitiv. Procesorul dual-core Intel Atom cu care este dotat are într-adevăr o eficiență energetică destul de bună, probabil mai bună decât a procesoarelor Qualcomm actuale.

Acumulatorul telefonului are însă doar 1200 mAh, iar cel al ecranului tabletă 2100 mAh. Probabil în curând voi ajunge să îl și testez, iar atunci vă voi spune dacă rezistă sau nu la o zi întreagă de utilizare medie. Configurația este mai mult decât decentă, ecranul are rezoluție de 800×480 pixeli și este protejat de Gorilla Glass 3, iar camerele foto sunt de 8, respectiv 2 megapixeli.

ASUS padFone Mini vine cu Android 4.3 și, după spusele producătorului, va primi în curând update-ul la 4.4 KitKat, devenind și mai rapid odată cu instalarea acestuia. Este interesantă interfața sistemului de operare, mai curată și mai puțin aglomerată decât pe variantele anterioare.