26 mart. 2014 | 18:10

ASUS B85-Pro, o placă de bază entry-level pentru gaming

ACTUALITATE
ASUS B85-Pro, o placă de bază entry-level pentru gaming

Chiar dacă piața dispozitivelor de gaming tinde către high-end, ASUS nu uită de gammerii cu un buget mai redus pentru echipamente.

ASUS B85-Pro

ASUS B85-Pro este o placă de bază destinată chiar acestui segment de buget și, spre mirarea noastră, se bazează pe un chipset folosit mai mult pentru sistemele desktop de birou. În practică, această placă de bază este o versiune mai puțin echipată a modelelor din seria ROG – Republic Of Gamers. La prima vedere placa folosește aceleași semne distinctive ca o placă pentru gaming, și anume PCB-ul de culoare neagră și detaliile roșii de pe acesta și de pe sistemul de răcire.

ASUS B85-Pro nu pierde foarte multe caracteristici în fața plăcilor mai scumpe și deține un VRM cu 8 faze pentru socket-ul LGA 1150, patru slot-uri de memorie RAM, un slot PCI Express 3.0 x16, un PCI Express 2.0 x4, trei slot-uri PCI standard, și doup PCI Express 2.0 x1. Există 4 conectori de SATA 3, și de asemenea conectori DVI, D-Sub și HDMI pentru ieșirea video.

Placa se bucură de prezența unui controller de rețea LAN, Intel I217V GbE , un cip SupremeFX Audio ce poate emite la 115 dBA, un amplificator pentru căști ce funcționează pentru modele de 300 ohmi și o izolare foarte bună a cipului audio de restul PCB-ului.

Prețul este momentan necunoscut, însă va fi cu siguranță mult mai redus decât al plăcilor Maximus, de exemplu.