ASUS anunță cea mai puternică placă grafică, Radeon R9 295X2

ASUS anunță cea mai puternică placă grafică, Radeon R9 295X2

ASUS a anunțat cea mai puternică placă grafică din portofoliul lor și din cel al lui AMD, Radeon R9 295X2.

Radeon R9 295X2

Vorbeam acum câteva zile de acest model, și despre puterea de procesare de neegalat a acesteia. Practic, discutăm de două cipuri AMD Hawaii 290X implementate pe un singur PCB, care are desigur nevoie de o răcire customizată hibridă, apă+aer. Astfel, sistemul pe aer răcește memoriile, iar cel pe apă cele două cipuri grafice, cunoscute deja ca fiind destul de fierbinți chiar și într-o implementare single GPU. Și, dacă performanța grafică adusă de acest model nu este suficientă, producătorul permite overclockarea plăcii prin intermediul utilitarului software inclus.

Cele două nuclee grafice lucrează la frecvența de 1018 MHz fiecare, sunt ajutate de 8 GB memorie GDDR5 și permit conectarea a până la 6 display-uri la un singur sistem. Desigur, pasionații de jocuri vor putea rula cele mai noi titluri chiar la o rezoluție 4K-UHD, sau în sistem multi monitor cu nivelul de detalii cel mai ridicat. Interfața de memorie este de 1024 biți și pe lângă conectorul DVI-D se află încă alte 4 porturi miniDisplayPort.

Disponibilitatea plăcii a fost anunțată global pentru data de 21 aprilie, la un preț încă necunoscut.

Având în vedere însă faptul că specificațiile plăcii au fost confirmate în totalitate, prețul Radeon R9 295X2 ar putea oscila între 4500-5000 lei, aproximativ cei 1500 de dolari specificați pentru Statele Unite.

asus_r9295x2_8gd5_2d

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: