Armatix iP1 este primul pistol legat pe viaţă de un smartwatch

, 20 Feb, 10:10

M-am obişnuit să asociez smartwatch-uul cu un smartphone, se pare însă că pot fi în egală măsură legate şi de precum Armatix iP1.

armatix-smart-gun smartwatch

În cel mai recent James Bond, Skyfall, personajul principal primeşte un pistol cu care doar el poate să împuşte datorită unui senzor de amprentă integrat în trăgaci. Deşi, în acest caz particular, nu vorbim de un cititor de amprente, vorbim din nou de un pistol care nu este făcut să tragă decât în anumite condiţii.

Armatix iP1 este un pistol de calibrul .22. Ca funcţionare, acesta comunică cu şi doar în momentul în care acela este în apropiere,  la nivel de câţiva centimetri, puteţi trage câteva gloanţe. În orice alt context, trăgaciul este blocat şi arma nu poate fi folosită. Nivelul de proximitate dintre cele două este măsurat prin intermediul unui chip RFID care, atunci când sesizează smartwatch-ul în preajmă, aprinde un LED verde pe mâner şi permite folosirea pistolului.

Ideea din spatele unui astfel de pistol, trasnformat în gadget, constă în prevenirea declanşării accidentale a armelor de către copii sau alte persoane neautorizate. Chiar dacă într-o situaţie de urgenţă este mult mai greu şi ineficient să căutaţi în egală măsură ceasul şi pistolul, ideea mi se pare una foarte bună.

Armatix iP1 costă 1400 de dolari, iar smarwatch-ul din imagine costă 400 de dolari. Sunt curios dacă le vom vedea curând şi în magazinele pentru echipamente de vânătoare de la noi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail