Argument pentru părinţi: Gamingul este mai sănătos decât privitul la TV

Argument pentru părinţi: Gamingul este mai sănătos decât privitul la TV

Un studiu recent a demonstrat că plăcuta activitate de este mai sănătoasă decât pierdutul orelor în faţa televizorului.

gaming sanatate studiu beneficii jocuri video

Pe vremuri, uitatul la televizor era cel mai mare viciu de care trebuiau să se ferească părinţii. Acum, când computerele şi dispozitivele portabile inteligente au devenit omniprezente, la fel de importantă.

Partea frapantă? Gamingul se pare că este mai sănătos pe termen lung decât uitatul la televizor. Un studiu recent al celor de la NPR a scos la iveală faptul că privitul la televizor generează în copii o poftă mult mai mare de mâncăruri semipreparate şi junk food, din cauza bombardamentului constant cu reclame pentru astfel de alimente. În plus, statul în faţa televizorului este contextul perfect pentru consumul acelor alimente nesănătoase.

În schimb, multele ore petrecute în faţa computerului ţin mâinile gamerilor ocupate, făcând consumul de măncare de proastă calitate destul de dificil, dacă nu imposibil. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au ajuns la concluzia că tineri de clasa a şasea care stăteau o perioadă îndelungată de timp în faţa televizorului deseori consumau junk food şi beau sucuri cu dioxid de carbon şi zahăr adăugat. Comparativ, cei care stăteau lipiţi de un joc pe PC nu erau predispuşi la un asemenea comportament.

Realitatea este că nici una dintre cele două activităţi descrise mai sus nu este nici pe departe benefică în mod abuziv. Întâmplarea face că, din două rele, una este mai puţin dăunătoare decât alta.

Citește și: