Apple Software Update are probleme cu certificatele

Apple Software Update are probleme cu certificatele

Apple a întâmpinat ceva probleme cu certificatele de securitate în acest weekend, mai specific cele necesare update-ului de software Apple.

Apple Software Update

Se pare că aceste certificate ale modulului Apple Software Update erau expirate, iar utilizatorii erau întâmpinați cu un mesaj de tipul ”An Error has occurred. The certificate for this server is invalid. You might be connecting to a server that is pretending to be ‘swscan.apple.com’ which could put you confidential information at risk.” O reprezentare grafică a acestui mesaj este mai jos.

Apple Eroare Update

Eroarea a fost observată de un grup de cititori ai forumului MacRumor.comcare spun că eroarea apare atunci când se încearcă acest Apple Software Update. De asemenea, swscan.apple.com pare să fie unul dintre serverele valide Apple prin care trimite aceste updat-uri către utilizatorii finali. Problema consistă în expirarea acelui certificat, care nu a fost reînnoit la timp, motiv pentru care apare această eroare.

Desigur, fără acest certificat update-ul oricărui computer Apple este imposibil și, chiar dacă producătorul lucrează momentan la această problemă, rezolvarea ei nu este imediată. Va dura probabil câteva zile până când veți putea face update la sistemul de operare de pe computerul Apple.

Apple Certificat Update

Utilizatorii care au întâmpinat probleme și încă nu pot face update-ul de software ar trebui să contacteze Apple printr-un email, pentru a obține o rezolvare a acestei situații, dacă aceasta încă persistă până la sfârșitul săptămânii.

Citește și: