AMD: În curând, un procesor ARM și o platformă de dezvoltare pentru acesta

AMD: În curând, un procesor ARM și o platformă de dezvoltare pentru acesta

AMD a anunțat recent o platformă de dezvoltare pentru primul său procesor pe 64 biți, un procesor ARM destinat segmentului enterprise.

AMD

Acesta este un procesor realizat în litografia de 28 nm și probabil va purta numele de Opteron 1100. Va include o platformă hardware și software pentru evaluare. Procesorul va fi dezvăluit în acest trimestru, iar AMD colaborează cu leaderii din industrie pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru tehnologia de tip ARM. Soluțiile de genul vor fi folosite din ce în ce mai mult în segmentul Enterprise, în special ca soluții de stocare și procesare a datelor pentru sistemele de tip cloud. Sistemele vor suporta UEFI Boot și Linux ca platformă de dezvoltare, bazate pe soluțiile oferite de Red Hat.

”Necesitățile data-centerelor sunt în continuă schimbare. O abordare de tipul ”one size fits all” limitează eficiența și duce la costuri mai mari. Noul AMD Opteron bazat pe arhitectură ARM aduce o experiență mai flexibilă și mai economică pentru ecosistemele ARM și oferă complementul ideal pentru serverele noastre Opteron.” a declarat Suresh Gopalakrishnan, vicepreședinte și manager general pentru segmentul de business la AMD.

Procesorul AMD Opteron 1100 va suporta configurații cu 4 sau cu 8 nuclee, având până la 4 MB cache L2 și 8 MB cache L3. Acesta va funcționa atât cu memorii DDR3 și DDR4 cu corecție de erori ECC, va avea 8 benzi PCI -Express gen 3, 8 porturi Serial ATA 3, și compatibilitate pentru 2 porturi Gigabit.

Citește și: