AMD catalyst 14.1 BETA va veni în T1, probabil cu suport pentru Mantle

, 13 Ian, 19:30

Ultima versiune a driverului pentru plăcile grafice AMD, Catalyst 14.1 BETA, se pare că va ajunge la utilizatori în primul trimestru al acestui an, posibil cu suport pentru Mantle.

AMD catalyst

AMD catalyst 14.1 BETA ar fi primul dirver care să suporte API-ul Mantle, TrueAudio și DirectX 11.2. Acesta va aduce un update vizual și pe partea de setări pentru Catalyst Control Center (CCC), cu noi profile pentru setările 3D, care ușurează munca utilizatorilor în configurarea plăcii grafice. Driverul va aduce noi îmbunătățiri pentru AMD Overdrive, recent lansat cu Radeon R9 290X și Radeon R9 290, oferind o imagine foarte clară asupra temperaturilor de funcționare ale cipului grafic și asupra setărilor pentru ventilatorul plăcii.

Diferențele majore în stabilitate și performanță în trecerea la AMD catalyst 14.1 vor fi probabil observate în Battlefield 4, acesta fiind jocul pe care se concentrează și AMD. Battlefield 4 este de asemenea și primul joc care beneficiază de pe urma API-ului Mantle, API ce primește și el un patch începând de la sfărțitul acestei luni. Se spune că plusul de performanță oferit de mantle în Battlefield 4 este de aproximativ 45%, o valoare extrem de bună. Comparația este făcută cu rularea jocului pe DirectX. Cel puțin așa spune AMD, vom vedea dacă diferențele sunt atât de mari la momentul respectiv, când vor fi gata toate update-urile.

AMD-Catalyst-14.1-BETA-635x422

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail