Alienware 13, un nou laptop de gaming care „nu uită“ să fie portabil

Alienware 13, un nou laptop de gaming care „nu uită“ să fie portabil

Pentru că Alienware M11x a fost „acuzat“ că e prea mic şi s-a renunţat la el în 2012, cei de la Dell au creat Alienware 13.

Dell Alienware 13 side

Chiar dacă cei mai mulţi dintre noi s-au obişnuit să se joace pe smartphone sau tabletă, întotdeauna vor exista cei care consideră un PC ca fiind adevărata unealtă de gaming. Pentru ei, cei de la au creat de aproape 18 ani cele mai atrăgătoare sisteme de gaming. Iniţial a fost vorba doar de desktop-uri, dar nu a durat mult până când au început să se axeze şi pe notebook-uri, destul de masive de altfel. Deşi între timp au fost cumpăraţi de Dell, compania americană a luat decizia inteligentă de a permite Alienware să fie un brand de sine stătător.

Lăsând la o parte lecţia de istorie, mă bucur să văd că cei de la Alienware încearcă din nou să creeze un sistem de gaming dedicat celor care nu vor să care laptop-uri de 5 kilograme după ei pentru o eventuală sesiune de gaming. Alienware 13 este la această oră cel mai uşor notebook al companiei. Va fi disponibil din luna noiembrie a acestui an, cântărește două kilograme și are o grosime sub 2,5 centimetri.

Citește și: Alienware Alpha – sistem de gaming pentru sufragerie

Ca de fiecare dată, configuraţia unui Alienware 13 variază în funcţie de buget, deşi există câteva limitări. Ecranul va avea o rezoluţie HD de 1.366 x 768 de pixeli sau full HD, iar un model cu touchscreen ajunge și la o rezoluţie de 2.560 x 1.440. Va fi disponibil cu procesoare Intel Haswell și Broadwell. Dacă nu era evident, având în vedere tradiţia companiei, aceste computere vor avea procesoare cu voltaj standard, nu aceleaşi CPU-uri pe care le găsiţi în ultrabook-uri. Placa video va fi NVIDIA GeForce GTX 680M. Veţi putea cumpăra unul, la un preţ încă neanunțat, atât cu un hard disk clasic, cât şi cu un SSD. Autonomia standard specificată pentru vizionare de filme este de 8 ore, deşi sunt convins că se va înjumătăţi când va fi vorba de gaming.

Dell Alienware 13 tastatura

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: