18 feb. 2014 | 18:17

Ai vizitat vreodată WikiLeaks? Probabil că ai fost înregistrat și monitorizat

ACTUALITATE
Ai vizitat vreodată WikiLeaks? Probabil că ai fost înregistrat și monitorizat

Noi informații din scandalul NSA spun că website-ul WikiLeaks a fost monitorizat și oricine l-a accesat a fost înregistrat cu adresa IP. 

wikileaks

Noile dezvăluiri spun că Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks a fost pus pe aceeași listă de persoane căutate, alături de membrii Al-Qaeda.  NSA a încercat să pună un statut de ”factor răuvoitor extern” website-ului, pentru a putea accesa mai multe modalități de urmărire și supraveghere, pe care, în alt context nu le-ar fi putut obține.

Mai interesant este faptul că GCHQ, agenția de spionaj a Marii Britanii, a accesat fibra optică și a monitorizat toate accesele oricărei persoane ce a intrat pe WikiLeaks. Nu numai că au putut colecta informații despre vizitatori, dar au putut face acest lucru în timp real. WikiLeaks a lansat o declarație de presă în acest sens.

”WikiLeaks condamnă comportamentul ilegal al Agenției Naționale de Securitate, NSA. Apelăm la administrația Obama pentru a desemna un procuror special care să investigheze gradul de activitate criminală a NSA-ului, împotriva mass media, inclusiv asupra lui WikiLeaks. NSA și complicii săi din Marea Britanie nu arată nici un fel de respect pentru lege. Există totuși repercusiuni pentru acest tip de comportament împotriva agențiilor de media. Am depus dosare de caz penal împotriva FBI și a armatei Statelor Unite, în multiple jurisdicții din Europa. Informatorul plătit de FBI, care a încercat să vândă informații despre mine și despre echipa mea, către FBI, a fost acuzat și închis la începutul acestui an.”