ADATA HC500, un HDD extern special pentru backup

ADATA HC500, un HDD extern special pentru backup

ADATA a lansat recent un nou model de HDD extern, spun ei special pentru backup-ul datelor atât pentru PC cât și pentru TV.

ADATA-HC500-1

Încă de la apariția televiziunii digitale majoritatea reciverelor aveau capabilitatea de a înregistra pe dispozitive USB. HDD-ul extern de la ADATA, HC500 promite așadar o compatibilitate ridicată cu toate aceste dispozitive. HDD-ul este unul de tip USB 3.0 și are o carcasă din metal. Va fi disponibil în două culori, auriu și gri, mai exact Gold și Titanium Black și va avea capacități de 500 GB, 1 TB sau 2 TB. Înafara faptului că este un HDD extern deține o funcție pe care unii s-ar putea să o găsească utilă iar alții mai puțin. Eu aș ține cu a doua tabără. La interior există un senzor de șoc care folosește LED-ul de activitate pentru a atenționa când vibrațiile sau mișcarea este prea bruscă. Această funcție nu ajută prea mult la protejarea HDD-ului având în vedere că dacă LED-ul este de culoare roșie, răul a fost deja făcut. Mai util mi s-ar fi părut conectarea acelui senzor de șoc de un comutator care să oprească alimentarea HDD-ului atunci când vibrațiile sunt periculoase.

HDD-ul vine și cu un software de packup, NTI Backup Now EZ care ajută la crearea backup-urilor din directoare specifice iar versiunea aplicației de cloud pentru a le păstra în cloud. Software-ul funcționează doar pe PC-uri, implicit cele cu sistem de operare Windows.

Dimensiunile sunt de 115 x 77.6 x 15.5 mm iar greutatea acestuia variază de la 178 la 216 grame în funcție de capacitatea HDD-ului intern. Nu se specifică nimic de vitezele de transfer așadar putem presupune că e vorba de un HDD cu 5400 rpm.

ADATA-HC500-2

Etichete: