Abilităţi foto: Nokia Lumia Icon VS. Canon EOS Rebel XTi [VIDEO]

Abilităţi foto: Nokia Lumia Icon VS. Canon EOS Rebel XTi [VIDEO]

Încercând să analizeze abilităţile de captură ale unui , cei de la Nokia Power User l-au comparat cu un Canon EOS Rebel XTi.

Canon-EOS-400D canon rebel xti nokia lumia icon

Canon EOS Rebel XTi sau Canon EOS D400 sunt două nume care fac referire la acelaşi model de aparat, cu menţiunea că unul a fost promovat în Statele Unite, pe când al doilea a fost folosit în Europa. Lăsând la o parte numele de pe etichetă, acesta a fost unul dintre cele mai populare DSLR-uri mainstream la nivel global. Din acest motiv şi pentru că cei de la Nokia Power User au o încredere deosebită în abilităţile de captură ale unui Nokia Lumia Icon, au creat clipul comparativ de mai jos.

În teorie, acesta ilustrează aceleaşi cadre imortalizate atât cu , cât şi cu EOS Rebel XTi. În practică însă, credibilitatea testului ar fi crescut teribil dacă ar fi fost făcută publică şi metodologia de testare. Am putea merge de la premisa că ambele dispozitive au fost configurate în mod Auto, dar nu avem nici un argument în această direcţie.

Dacă ne uităm la imaginile efective, recent lansatul model de Lumia iese cu mult în faţa concurenţei. Contrastul este mai puternic, temperatura de culoare un pic mai caldă şi nivelul de detalii impresionant. Imaginile capturate cu DSLR-ul Canon sunt supra expuse, iar temperatura de culoare este destul de rece.

Personal, trăiesc cu impresia că Rebel XTi nu a fost avantajat în acest test. Dacă îmi aduc bine aminte, experienţa mea cu acel aparat nu a generat niciodată rezultate atât de departe de adevăr. În final, depinde de procedura de testare. Nu este exclus că Lumia Icon să fie mai performant decât un DSLR de acum câţiva ani.