Zalman Unique Reserator 3 – Un nou cooler pe apa pentru CPU

Zalman Unique Reserator 3 - Un nou cooler pe apa pentru CPU

Zalman Unique Reserator 3 este cel mai recent model de cooler pe apa pentru racirea atat a procesoarelor Intel, cat si a celor de la AMD.

zalman_reserator_3

Zalman a dezvaluit cea mai noua solutie de racire pentru procesor. Zalman Unique Reserator 3 este un cooler pentru CPU cu circuit inchis, ce foloseste un radiator cu heatpipe-uri si o pompa de apa. Spre deosebire de sistemele de racire conventionale cu apa, acesta pompeaza lichidul prin aceste heatpipe-uri de dimensiuni generoase, semanand mai mult cu un sistem de racire hibrid decat cu unul conventional.

Sistemul central de pompare este dezvoltat de Asetek, iar producatorul a oferit destul de mult loc pentru personalizari. Designul este inspirat din seria de sisteme de racire pe aer a producatorului, avand destul de multe elemente cromate. Radiatorul este racit de un ventilatoru special Zalman de 120 mm, iar unitatea poate suporta orice procesor de pe piata, indiferent cat de performant ar fi acesta, avand un TDP (Thermal Design Power) de pana la 400 W.

Nu va fi ieftin. In Marea Britanie Reserator 3 va avea un pret de 100 lire sterline, in Statele Unite fiind raportat un pret de paroximativ 150 dolari. Probabil ca la acesti bani ar fi posibila achizitia unui sistem de racire si pentru memorii, tot cu lichid, insa atat entuziastii, cat si overclockerii care au folosit pana acum acest tip de produs se declara mai mult decat multumiti. Adevarul este ca Zalman Unique Reserator 3 este mult mai mic decat un cooler standard cu radiator de 240 mm si ofera aceleasi performante de racire. Astfel, daca aveti o carcasa cu dimensiuni reduse, aceasta s-ar putea dovedi alegerea ideala.

Citește și: