26 dec. 2013 | 20:00

XFX Radeon R9 290 Double Dissipation, o placă cu o răcire foarte eficientă

ACTUALITATE
XFX Radeon R9 290 Double Dissipation, o placă cu o răcire foarte eficientă

XFX a lansat de curând primele sale plăci care nu sunt construite după cele de referință, și anume XFX Radeon R9 290 Double Dissipation.

XFX Radeon R9 290 Double Dissipation

Pe langă  XFX Radeon R9 290 Double Dissipation există și modelul R9 290X care arată absolut identic cu prima. Diferența dintre ele este la vitezele de lucru ale procesorului grafic și la memorii. Din păcate, chiar dacă a construit placa de la zero, cu componente proprii de genul capacitoare solide, și sistem de răcire propriu, XFX nu a intervenit asupra frecvențelor stoc ale acestor plăci. La momentul actual nu se știe cât de modificat este PCB-ul acestora, însă ne putem aștepta să fie chiar identic la ambele modele. Pe lângă ventilatoarele customizate, plăcile dețin în partea superioară logo-ul producătorului care este iluminat, însă din nou producătorul nu spune nimic de această caracteristică, așadar nu știm nici aici dacă e vorba de o noutate.

Ambele plăci dețin de asemenea conectorii standard de alimentare PCI Express 8 pini + 6 pini, și nu se știe încă nici prețul acestora sau disponibilitatea în magazine. Cam multe necunoscute legate de aceste două produse. Oare XFX se gândește să le mai țină puțin pentru a mai interveni asupra lor, urmând feedback-ul obținut de pe urma acestor tipuri de știri. Nu ar fi totuși un lucru rău.

XFX Radeon R9 290 Double Dissipation 3

XFX Radeon R9 290 Double Dissipation 2