Windows Phone 8 poate realiza scanari 3D

Windows Phone 8 poate realiza scanari 3D

Windows Phone 8 va putea sa ofere acces la o aplicatie destinata scanarii 3D cu ajutorul telefoanelor mobile.

Scanare 3D WP8

Smartphone-urile ocupa deja un loc important in viata fiecaruia dintre noi, iar producatorii de device-uri si dezvoltatorii de aplicatii muncesc in continuare pentru a se asigura ca lucrurile vor sta asa si in viitor. Este cazul si celor de la Microsoft care lucreaza la o serie de proiecte prin care sa ofere posibilitatea utilizatorilor sa efectueze scanari 3D in cel mai usor mod posibil.

Printre solutiile abordate, se numara si o aplicatie pentru Windows Phone 8 si care iti transforma smartphone-ul intr-un dispozitiv de scanare extrem de accesibil. Practic sistemul functioneaza intr-un mod similar cu cel prin care efectuam fotografii de tip panorama. Tot ce trebuie sa faci este sa te deplasezi de jur imprejurul subiectului in timp ce aplicatia realizeaza fotografii din diferite unghiuri. Ulterior acestea sunt trimise catre serverele Microsoft unde sunt procesate pentru a forma o imagine completa a celui scanat.

Windows-Phone-8

Trimisa inapoi pe telefonul care ruleaza Windows Phone 8, reprezentarea ia forma unei scanari 3D ce poate fi vizionata si manipulata dupa bunul plac. Chiar daca la prima vedere nu pare o mare descoperire, o asemenea aplicatie se poate dovedi extrem de utila mai ales cand vrem sa trimitem cuiva o imagine cat mai detaliata a unui obiect sau chiar a unei persoane.

Momentan nu stim in ce masura cei de la Microsoft vor alege sa integreze aceasta functie in Windows Phone 8 sau intr-o aplicatie destinata acestui sistem de operare, dar va vom tine la curent pe masura ce vom afla mai multe detalii.

Citește și: