06 nov. 2013 | 17:20

Western Digital are incompatibilitati majore cu OSX Mavericks

ACTUALITATE
Western Digital are incompatibilitati majore cu OSX Mavericks

Western Digital isi anunta clientii ca exista probleme de compatibilitate intre software-ul de management al HDD-urilor sale si noul OSX Mavericks. Eroarea poate duce la pierderi de date.

Western Digital - Mavericks

Ultima versiune de OSX, cu nume de cod Mavericks, aduce o serie de imbunatatiri importante, mai ales pentru sistemele mobile, atat din punct de vedere performanta cat si managementul energiei. Ca orice sistem nou de operare vine insa si cu o serie de incompatibilitati. Unele dintre ele cu aplicatia de mail, altele chiar cu conexiunea Thunderbolt realizata in colaborare cu Intel.

O problema mai serioasa include pierderea datelor de pe HDD-urile Wiestern Digital conectate pe porturile USB. Totul se petrece la nivel de software, la programul de management oferit de Western Digital impreuna cu solutiile proprii de stocare. Acestea includ WD Drive Manager, WD Raid Manager si WD SmartWare. Cele trei solutii software cauzeaza erori pe OSX Mavericks, care pot duce la pierderea iremediabila a datelor de pe stocarea externa.

Sfatul celor de la Western Digital este ca momentan untilizatorii sa nu faca update-ul la Mavericks, iar cei care l-au facut deja, sa dezinstaleze complet solutiile software oferite de Western Digital. Pana la rezolvarea problemei, producatorul a scos de pe site linkurile de download catre software, pentru a nu mai permite instalari proaspete.

Totusi aceasta vine in pachet cu HDD-urile si are acelasi efect indiferent de versiunea instalata. Problema a aparut imediat, de la primele instalari de Mavericks, si a fost raportata ca afectand toate solutiile de stocare ale producatorului.

S-a intamplat si in trecut, cu o companie ce producea surse neintreruptibile, UPS-uri, al caror software dadea o serie de erori si inchidea sistemul atunci cand UPS-ul era conectat la PC. Atunci insa nu se punea problema pierderilor de date la acest nivel.