16 oct. 2013 | 12:20

Watch Dogs sufera de o amanare semnificativa a lansarii

ACTUALITATE
Watch Dogs sufera de o amanare semnificativa a lansarii

Intr-o perioada in care in ar trebui sa faci bani cu usurinta, cei de la Ubisoft ne explica de fapt ca nu au reusit sa-l termine.

Ubisoft amanare watch dogs 2014

Watch Dogs pleaca de la o idee originala si de la un concept care ar trebui sa lase audienta cu gura cascata. Acest lucuru s-a si intamplat la toate conferintele in cadrul carora a fost prezentat.

Initial, jocul de tip lume deschisa, gen GTA, trebuia sa fie lansat oficial pe 19 noiembrie. Acest lucru nu se va mai intampla. Lansarea oficiala va avea loc candva in primavara viitoare, o data de tipul 1 aprilie fiind foarte probabila.

In principiu, Watch Dogs trebuia sa fie un succes enorm cross-platform. Cu o lansare initiala desfasurata pe PC, XBOX 360, PlayStation 3 si WiI U, noul titlu era menit sa impresioneze. Odata cu lansarea consolelor de noua generatie gen , datorita interesului foarte mare pentru joc, Sony si Microsoft au vadut deja pachete limitate care includ noua consola si jocul. Urmarea acestui comportament este inca necunoscuta. Nimeni nu s-a grabit sa afirme daca nu cumva comenzile la console vor fi efectuate in 2014, aproape jumatate de an dupa momentul in care restul lumii se va juca deja pe PS4 sau Xbox One.

,,Stim ca multi dintre voi probabil se intreaba. De ce acum? Ne-am chinuit sa decidem daca s-a amanam sau nu jocul. Dar, de la inceput am adoptat o atitutdine de a nu face compromisuri la calitate. Cu cat ne-am apropiat mai mult de lansare si toate piesele puzzle-ului cadeau in locul lor in ultima perioada, a devenit evident ca noi aveam nevoie de timpul in plus pentru a finisa si ajusta fiecare detaliu in asa fel incat sa livram o experienta memorabila si exceptionala.”  Este evident ca CEO-ul Yves Guillemot si co-fondatorul companiei s-au gandit mult la aceasta solutie si, cel putin aparent, a luat in calcul toate detaliile.

Problema este una singura si este foarte grava pentru piata de gaming. Amanarea unor jocuri precum Watch Dogs si The Crew, ambele cu o lansare calculata acum in martie-aprilie 2014, poate lovi foarte rau vanzarile noilor console. Desi la prima vedere nu pare sa aiba vreo legatura cu asta, cu siguranta cei la Ubisoft au devenit subit un jucator mai important pe piata. Nu este exclus ca Microsoft si Sony sa faca presiuni enorme pentru respectarea termenului propus initial, vad insa aceste ipotetice presiuni ca fiind inutile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele